Comunitat Valenciana

Puig exigeix al Govern central que deixe de posar-se "de perfil" i aporte solucions enfront de la sequera

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha exigit este dilluns a la ministra d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient, Isabel García Tejerina, que deixe de posar-se "de perfil" davant el "gravíssim problema de sequera" que afecta la Comunitat Valenciana, especialment al sud d'Alacant, i que "pose solucions damunt la taula".

Així ho ha manifestat després de la segona Revisió Semestral del Corredor Mediterrani organitzat per AVE a Saix (Alacant), en ser preguntat pels mitjans per la reunió que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, amb la ministra i la possibilitat d'haver anat "junts" a la trobada.

Sobre este tema, ha volgut deixar clar que "cadascun representa al que representa: jo represente a tots els valencians i ella representa als represetnants del PP, el seu és una reunió de partit, el nostre és una reunió de Comunitat", ha puntualitzat. Si escau, el cap del Consell demanarà a Tejerina "major implicació" per a solucionar el problema de l'aigua.

Segons ha recordat Puig, la competència en esta matèria és "fonamentalment és del Govern d'Espanya", la situació "absolutament greu" i "que afecta milers i milers d'agricultors i de llocs de treball", per la qual cosa ha advocat per "sumar tot tipus de recursos" i ha demanat "la implicacion del Govern d'Espanya" en este sentit.

Preguntat per la seua intenció de sol·licitar a Tejerina un augment del transvasament Tajo-Segura i la posiblidad que eixa mesura no agrade a Castella-la Manxa, Puig ha dit que únicament vol que "es posen solucions damunt la taula".

A partir d'ací, el Govern del Botànic no és "fonamentalista" en el tema de l'aigua i que "ha fugit sempre de la confrontació", al contrari d'"altres governs del passat -ha puntualitzat- que, en un moment determinat van utilitzar l'aigua com a bandera d'enganxe per a fer confrontació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento