Puig exigeix al Govern central que deixe de posar-se "de perfil" i aporte solucions enfront de la sequera

Puig exigeix al Govern central que deixe de posar-se "de perfil" i aporte solucions enfront de la sequera

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha exigit este dilluns a la ministra d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient, Isabel García Tejerina, que deixe de posar-se "de perfil" davant el "gravíssim problema de sequera" que afecta la Comunitat Valenciana, especialment al sud d'Alacant, i que "pose solucions damunt la taula".

Així ho ha manifestat després de la segona Revisió Semestral del Corredor Mediterrani organitzat per AVE a Saix (Alacant), en ser preguntat pels mitjans per la reunió que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, amb la ministra i la possibilitat d'haver anat "junts" a la trobada.

Sobre este tema, ha volgut deixar clar que "cadascun representa al que representa: jo represente a tots els valencians i ella representa als represetnants del PP, el seu és una reunió de partit, el nostre és una reunió de Comunitat", ha puntualitzat. Si escau, el cap del Consell demanarà a Tejerina "major implicació" per a solucionar el problema de l'aigua.

Segons ha recordat Puig, la competència en esta matèria és "fonamentalment és del Govern d'Espanya", la situació "absolutament greu" i "que afecta milers i milers d'agricultors i de llocs de treball", per la qual cosa ha advocat per "sumar tot tipus de recursos" i ha demanat "la implicacion del Govern d'Espanya" en este sentit.

Preguntat per la seua intenció de sol·licitar a Tejerina un augment del transvasament Tajo-Segura i la posiblidad que eixa mesura no agrade a Castella-la Manxa, Puig ha dit que únicament vol que "es posen solucions damunt la taula".

A partir d'ací, el Govern del Botànic no és "fonamentalista" en el tema de l'aigua i que "ha fugit sempre de la confrontació", al contrari d'"altres governs del passat -ha puntualitzat- que, en un moment determinat van utilitzar l'aigua com a bandera d'enganxe per a fer confrontació".

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/3185653/0/puig-exigeix-al-govern-central-que-deixe-posar-se-perfil-aporte-solucions-enfront-sequera/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios