Comunitat Valenciana

Descendeixen un 3% les infraccions penals durant la celebració del Gran Premi de Xest

  • Ha sigut destacable el descens quasi d'un 9% en la població de Xest mentre que en el circuit s'ha produït un lleu increment de set casos.
  • Enguany s'ha incrementat el nombre de detencions/ investigacions, passant de 10 a 27 persones, destacant els delictes de resistència i desobediència
  • S'han dut a terme més de 1.100 proves d'alcoholèmia/drogues, suposant esta xifra un augment del 25% respecte a l'any anterior.
Gran Premio de Cheste
Gran Premio de Cheste
AYTO
Gran Premio de Cheste

Les infraccions penals registrades durant la celebració del Gran Premi de Xest, a València, el cap de setmana passat, han descendit enguany un 3%, segons ha informat l'Institut Armat.

La Guàrdia Civil ha sigut l'encarregada, en col·laboració amb la Unitat Adscrita de la Policia Nacional, seguretat privada i membres del circuit, de garantir la seguretat no solament pel que fa al circuit en si, si no també a la concentració d'aficionats en la localitat de Xest durant les nits dels dies 10 i 11 en coordinació amb la tasca de la Policia Local i Protecció Civil.

L'esdeveniment s'ha saldat sense cap tipus d'incident greu que haja entelat la normal celebració del Campionat del Món. Dins de les infraccions penals, les més destacables han sigut el robatori de mòbils i carteres, a més del robatori en interior de vehicles o maletes de motocicletes. Ha sigut destacable el descens quasi d'un 9% en la població de Xest mentre que en el circuit s'ha produït un lleu increment de set casos.

A més, enguany s'ha incrementat el nombre de detencions/ investigacions, passant de 10 a 27 persones, destacant els delictes de resistència i desobediència, agressió als agents, robatori amb violència i intimidació i alcoholèmia/drogues. Així mateix, s'ha produït un increment de les denúncies a la Llei de Seguretat Vial (sobretot velocitat), tinença il·lícita de droga per a autoconsum, revenda d'entrades i contra la propietat intel·lectual.

D'altra banda, durant els dies que ha durat este esdeveniment esportiu s'han dut a terme més de 1.100 proves d'alcoholèmia/drogues, suposant esta xifra un augment del 25% respecte a l'any anterior. Les proves resultants positives suposen un 4,5% de les realitzades, mentre que el 42% de les de droga han resultat positives.

L'operatiu de seguretat s'ha reforçat com motiu de l'augment d'espectadors i el nivell d'alerta, comptant amb un desplegament compost per 1.500 agents de diferents unitats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento