Suspenen el juí contra policies de Torrevieja acusats de torturar a detinguts que van robar a casa d'un inspector
Suspenen el juí contra policies de Torrevieja acusats de torturar a detinguts que van robar a casa d'un inspector Europa Press

La secció setena de l'Audiència Provincial d'Alacant ha suspès, per incompareixença dels denunciants, el juí contra diversos policies locals de Torrevieja (Alacant) acusats de torturar en 2006 a dos detinguts als quals van sorprendre robant a casa d'un dels agents, en concret d'un inspector.

Es tracta de la cinquena vegada que se suspèn esta vista per estos fets, que es van produir en 2006, fa 11 anys, en la qual estan acusats quatre policies locals de Torrevieja (Alacant) per suposadament torturar a dos persones. També estan acusats altres dos agents per tindre coneixement del succeït i no perseguir-ho i el que era en aquell temps regidor de Policia del municipi, mort fa dos mesos.

Segons explica l'escrit de fiscalia, un dels acusats, inspector de Policia, es va assabentar que s'estava produint un robatori en la seua vivenda, per la qual cosa va avisar diverses patrulles que es van desplaçar fins al domicili. Els agents van detindre dos persones suposadament relacionades amb el robatori i les van traslladar a la comissaria, on els van agredir, amenaçaren i van insultar.

Posteriorment, segons el fiscal, part dels ara acusats van revisar la redacció de l'atestat i van adaptar el relat dels fets perquè pareguera que les lesions patides pels detinguts agredits eren accidentals i no com a conseqüències dels colps rebuts. Per açò, el fiscal demana penes que oscil·len entre un any i dos de presó per diversos delictes de tortures, falsedat en document oficial i omissió del deure perseguir delictes.

COLÒMBIA I EUA

Este dilluns, la secció setena de l'Audiència Provincial d'Alacant, amb seu desplaçada a Elx, ha tornat a suspendre per cinquena vegada la vista oral per esta causa. La Fiscalia i les acusacions particular i popular han sol·licitat de nou l'ajornament fins que es resolga la comissió rogatoria emesa per a localitzar els dos denunciants, que es troben a Colòmbia i els Estats Units.

En la sessió celebrada este dilluns, i que ha conclòs amb la suspensió del juí, els advocats defensors dels set policies acusats han rebutjat la decisió de tornar a ajornar la vista i, sobre este tema, han assegurat que els demandants "coneixien els anteriors assenyalaments" però no es van personar adduint que no tenien diners per a viatjar a Espanya, extrem que segons els lletrats de les defenses indica que "coneixien la data del juí" i "estaven localitzats" però encara així "no han vingut", han apuntat.

Així mateix, les defenses han abundat en l'argument del parador dels demandants i han assenyalat que en l'anterior assenyalament del juí els lletrats de l'acusació van sol·licitar que els demandants declararen per videoconferència, fet que indica que "sí es coneixia el domicili" dels dos demandants, per la qual cosa "ara no és de rebut que s'estiga buscant els seus domicilis", han puntualitzat els advocats dels policies.

Consulta aquí más noticias de València.