Oltra sobre la ruptura del pacte a Barcelona: "Ací no és possible perquè ens hem blindat enfront d'avatars externs"
Oltra sobre la ruptura del pacte a Barcelona: "Ací no és possible perquè ens hem blindat enfront d'avatars externs" EUROPA PRESS

Oltra s'ha pronunciat d'esta manera en declaracions als mitjans de comunicació abans de participar en l'acte de graduació dels alumnes de la Nau Gran, preguntada per esta ruptura. "Ací açò no és possible perquè nosaltres en el Govern valencià hem blindat la nostra acció de govern enfront dels avatars externs i enfront dels obstacles externs que puguen existir", ha respost.

La responsable autonòmica ha assenyalat que en el govern de la Generalitat valenciana, l'anomenat Govern del Botànic, hi ha "un full de ruta que és el Pacte del Botànic" i ha afirmat que "mentre eixe pacte es complisca està a prova de bomba".

"Han passat dos eleccions generals i han passat diverses qüestions que poden afectar els partits que estan dins del pacte i no han afectat el pacte del govern", ha apuntat Mónica Oltra.

Així, la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha indicat que l'objectiu del Govern valencià i de l'acord del Botànic és estar "a l'altura de les expectatives de la gent" i posar a les persones "en el centre de les polítiques".

"Nosaltres hem d'estar a l'altura de les expectatives de la gent que en 2015 va optar per un canvi polític i per que les persones es posaren en el centre de les polítiques. Això és el que estem fent des del Govern de la Generalitat. És el que estem fent des del Govern del Botànic i això és el que s'ha de protegir", ha manifestat.

Oltra ha afegit, en este sentit, que els integrants de l'executiu autonòmic i d'este pacte estan "per a millorar la vida de la gent" amb les seues "polítiques". Per açò, ha assegurat que "les qüestions partidistes han de fer un pas arrere davant l'interés general, que és que els valencians i les valencianes visquen cada vegada millor".

"ACCIÓ DE GOVERN"

Preguntada per la decisió que ha portat a la ruptura del pacte de govern entre Barcelona en Comú i el PSC en eixa ciutat, la consellera ha descartat opinar "sobre el que fan altres governs" encara que ha dit que en eixe cas hauran mesurat "la representativitat" i la transcendència en "l'acció de govern" del consistori.

"No vaig a opinar sobre el que fan altres governs. Ells hauran ponderat, en el seu procés de participació, la representativitat que té i l'important que pot ser dins de l'acció de govern de l'Ajuntament de Barcelona. Tindran les seues raons", ha asseverat. Després d'açò, ha reiterat que en el cas del Govern del Botànic s'ha decidit "mantindre al marge l'acció de govern de les qüestions partidistes".

Consulta aquí más noticias de València.