Comunitat Valenciana

El PSPV creu que Bonig hauria d'estar al capdavant de la manifestació el 18N en lloc d'"amagar-se"

  • El portaveu de Finançament Autonòmic del PSPV, Julián López, ha qualificat de "còmic" el vídeo sobre el sistema de finançament autonòmic del PP valencià, que està "ple de falsedats" i ha instat la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, a "posar-se al capdavant de la manifestació del 18N per a reivindicar els drets del poble valencià en lloc d'amagar-se sota una catifa per si el senyor Rajoy despenja el telèfon, li lleva del seu càrrec i li aparta de les seues responsabilitats en el PP".

En un comunicat, el socialista li ha proposat que, "si realment li pareix tan roín el sistema de finançament actual, tan socialista i per a ella és tan important canviar-ho, que es deixe de servituds amb Madrid i vinga a la manifestació del 18N". No obstant açò, considera que el PPCV "està avergonyit perquè Gènova no li deixa eixir el carrer per a defendre els interessos valencians i tracta de justificar-se a la desesperada amb mentides que, amb un poc de sentit comú, es desmunten".

Tal com ha explicat el dirigent, "el PP hauria d'haver modificat el sistema de finançament en 2014, tal com establia la llei aprovada en 2009", per la qual cosa plantejar ara que no s'ha canviat el model perquè no tenien suficients vots és "senzillament, mentir". "Si el PP tenia la mateixa percepció de la qual ara fa gala que el sistema era roín, haguera sigut el moment de fer-ho, però no ho va fer", ha afegit.

El dirigent del PSPV ha defès que el model de finançament autonòmic que es va aprovar en 2009, amb el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, "va suposar un avanç pel que fa al de 2002", però eixe mateix sistema contemplava la revisió del model en 2014 per a corregir les desigualtats que s'hagueren pogut generar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento