Comunitat Valenciana

Empresaris implicats en 'Taula' asseguren que desconeixien pagaments i treballs

  • Han insistit que no sabien res relacionat amb estos pagaments, contractes o treballs pels quals se'ls ha interpel·lat.
  • Esta operativa es duia a terme "vetlant l'origen dels fons i simulant la imputació de despesa, impedint la seua fiscalització".
  • Les quantitats que s'haurien canalitzat "tant per a finançar com per a fer pagament dels serveis encarregats a terceres empreses".
Grau parla amb advocats després d'eixir del jutjat
Grau parla amb advocats després d'eixir del jutjat
EUROPA PRESS
Grau parla amb advocats després d'eixir del jutjat

Dos empresaris que suposadament van realitzar donacions al PP de la ciutat de València en les últimes campanyes electorals han afirmat este divendres davant el jutge del cas Imelsa que desconeixen estos pagaments així com els contractes i treballs pels quals se'ls ha preguntat, segons ha pogut saber Europa Press.

Estos dos empresaris han comparegut este divendres, al costat d'altres dos administratius d'altres societats, en qualitat d'investigats, en el Jutjat d'Instrucció número 18 de València, dins de la peça de Taula derivada del cas Imelsa, sobre el suposat finançament irregular a través de l'empresa Laterne Product Council (LPC) de les campanyes del PP valencià de 2007, 2011 i 2015 en la qual estan investigats l'exvicealcalde, Alfonso Grau, i la gerent del PP nacional, Carmen Navarro.

Els empresaris, interpel·lats pels suposats pagaments fets al partit i els treballs que van realitzar amb el consistori, han indicat que els desconeixien. Han insistit que no sabien res relacionat amb estos pagaments, contractes o treballs pels quals se'ls ha interpel·lat.

No és la primera vegada que compareixen empresaris en este procediment. Fa uns 15 dies també van declarar altres tres, qui no van poder justificar els pagaments efectuats ni van aportar factures. En eixa ocasió, l'únic que va admetre un pagament a l'empresa Laterne de 500.000 euros va ser el representant de la Societat d'Agricultors de la Vega, encara que va dir que va ser a fons perdut, que no li van donar justificant ni explicacions ni ell les va demanar.

"Sense reflex en la comptabilitat electoral"

L'Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil va aportar al jutjat que instrueix la causa un informe que apunta al fet que el que fora administrador de Laterne Vicente Sáez, ja mort, i Alfonso Grau van acordar "utilitzar l'entramat empresarial" del primer per a "aconseguir l'objectiu de sufragar de forma irregular l'adquisició de béns i servicis de tercers".

Esta operativa es duia a terme, d'acord a les dades recaptades pels investigadors, "vetlant l'origen dels fons i simulant la imputació de despesa, impedint la seua fiscalització i permetent que se superara el sostre legal de despesa, sense reflex en la comptabilitat electoral".

Les quantitats que segons la documentació aportada per la UCO s'haurien canalitzat "tant per a finançar com per a fer pagament dels serveis encarregats a terceres empreses" figuren en una relació d'esdeveniments de la campanya electoral de 2007, juntament amb els seus imports. L'informe arreplega també una operativa per la qual s'hauria satisfet, ja en 2008, l'import de despeses que quedaven per pagar i que diferents empreses prestatàries dels servicis per a la campanya reclamaven a LPC.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento