Comunitat Valenciana

Oltra sobre recursos del Govern a lleis de pobresa energètica i vivenda: "Sense guanyar les eleccions vol governar"

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
Oltra en la roda de premsa després del ple del Consell
Oltra en la roda de premsa després del ple del Consell
EUROPA PRESS
Oltra en la roda de premsa després del ple del Consell

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha manifestat este divendres la seua "preocupació" i "indignació" davant els recursos d'inconstitucionalitat interposats pel Govern central contra la llei valenciana per la funció social de la vivenda i la llei per a pal·liar la pobresa energètica. "No pot ser que ací algú vullga fer una política diferent a la qual han triat els ciutadans en les urnes", ha censurat.

Oltra ha realitzat estes declaracions a la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada pels recursos presentats pel Govern de Mariano Rajoy a les lleis valencianes, una decisió que ha emmarcat en la "deriva recentralitzadora que el Govern ha engegat". "Pareix que hi ha algú que sense guanyar eleccions vol governar i això no pot ser", ha advertit.

En este sentit, la portaveu del Consell ha recordat que "els ciutadans ací van apostar per canvi polític", perquè es puguen fer polítiques "perquè a la a gent no se li tire de casa per no poder pagar la vivenda. La Constitució diu que espanyols tenen dret a una vivenda i és el que intentem amb la llei", ha argumentat.

Ha reiterat la seua "indignació" perquè "amb l'excusa de posar un recurs, suspenen la llei i no la podem aplicar" i "volem que la gent tinga dret a la vivenda i que no se li talle la llum o el gas o se li deixe abandonada la seua sort". "És el que van escollir els ciutadans en 2015, canviar polítiques, revertir les retallades. Ja està bé que es rescaten bancs i autopistes", ha insistit.

En la mateixa línia, ha criticat també que el Govern central intervinga l'Ajuntament de Madrid. "Des que està Carmena hi ha 2.000 milions menys de deute en l'Ajuntament i ara van i ho intervenen" però "quan robaven, no s'intervenia". "Algú vol governar a Madrid sense haver guanyat allí", ha lamentat.

"Algú no vol deixar governar al Botànic sense haver guanyat eleccions i açò en democràcia està lleig", ha advertit. "Ara que s'inverteix els diners a Madrid i València en serveis socials, per a combatre pobresa... però quan s'invertia en Gürtel, Brugal, Púnica o Lezo no s'intervenia? Això no està bé", ha censurat.

Així mateix s'ha qüestionat "qui intervé al Govern d'Espanya, que és el que més està pujant el dèficit?, qui controla el controlador?".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento