Oltra sobre el cas d'Elda: "Quan una dona ha denunciat, els poders públics hem de ser capaços de protegir-la"
Oltra sobre el cas d'Elda: "Quan una dona ha denunciat, els poders públics hem de ser capaços de protegir-la" EUROPA PRESS

Oltra s'ha pronunciat en estos termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per què es pot fer per a evitar este tipus d'assassinats.

Sobre este tema, la vicepresidenta ha sigut contundent: "Alguna cosa en la cadena ha fallat", després de recordar que en el cas d'Elda hi havia denúncies i antecedents previs, condemna per lesions i un juí pendent per al dia d'ahir per un trencament d'ordre de protecció.

Per este motiu, ha recordat que el Consell reunirà en els pròxims dies a la comissió de seguiment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista -amb 63 entitats firmants- perquè s'analitze el que poguera haver fallat en este succés.

"A partir d'ací -ha prosseguit- es veurà si cal millorar protocols o engegar actuacions ja siga en Fiscalia, en el Poder Judicial... Cadascun segons les seues competències", ha manifestat.

Ha indicat que és "molt important" que la societat reaccione: "La violència de gènere -ha afegit- no és una violència interpersonal, que passa en una casa. No és una qüestió privada, domestica. Ens interpel·la a tota la societat i hem de derrocar murs que moltes vegades separen a les víctimes de la protecció que cal donar".

Així, ha afirmat que "quan algú és conscient d'una agressió, ja siga un veí, una amiga o un familiar, ha de denunciar, perquè per cada cas on poguera haver-hi un error, com pot haver sigut en este cas -Elda-, hi ha milers d'encerts".

Oltra ha recordat que el Consell ha previst per als pressupostos de 2018 12,8 milions d'euros per a la lluita contra la violència de gènere.

Consulta aquí más noticias de València.