Oltra sobre el cas d'Elda: "Quan una dona ha denunciat, els poders públics hem de ser capaços de protegir-la"

Oltra sobre el cas d'Elda: "Quan una dona ha denunciat, els poders públics hem de ser capaços de protegir-la"

Oltra sobre el cas d'Elda: "Quan una dona ha denunciat, els poders públics hem de ser capaços de protegir-la"
Oltra sobre el cas d'Elda: "Quan una dona ha denunciat, els poders públics hem de ser capaços de protegir-la" (EUROPA PRESS)
Ampliar
  • La vicepresidenta del Govern valencià i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha afirmat que en el cas de la mort de la dona d'Elda (Alacant), que va rebre un tret de la seua exparella quan anava arreplegar al seu fill al col·legi, "alguna cosa ha fallat" perquè hi havia denúncies i amenaces prèvies: "Quan una dona ha denunciat, els poders públics hem de ser capaços de protegir-la".

Oltra s'ha pronunciat en estos termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per què es pot fer per a evitar este tipus d'assassinats.

Sobre este tema, la vicepresidenta ha sigut contundent: "Alguna cosa en la cadena ha fallat", després de recordar que en el cas d'Elda hi havia denúncies i antecedents previs, condemna per lesions i un juí pendent per al dia d'ahir per un trencament d'ordre de protecció.

Per este motiu, ha recordat que el Consell reunirà en els pròxims dies a la comissió de seguiment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista -amb 63 entitats firmants- perquè s'analitze el que poguera haver fallat en este succés.

"A partir d'ací -ha prosseguit- es veurà si cal millorar protocols o engegar actuacions ja siga en Fiscalia, en el Poder Judicial... Cadascun segons les seues competències", ha manifestat.

Ha indicat que és "molt important" que la societat reaccione: "La violència de gènere -ha afegit- no és una violència interpersonal, que passa en una casa. No és una qüestió privada, domestica. Ens interpel·la a tota la societat i hem de derrocar murs que moltes vegades separen a les víctimes de la protecció que cal donar".

Així, ha afirmat que "quan algú és conscient d'una agressió, ja siga un veí, una amiga o un familiar, ha de denunciar, perquè per cada cas on poguera haver-hi un error, com pot haver sigut en este cas -Elda-, hi ha milers d'encerts".

Oltra ha recordat que el Consell ha previst per als pressupostos de 2018 12,8 milions d'euros per a la lluita contra la violència de gènere.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/3183474/0/oltra-sobre-cas-delda-quan-dona-ha-denunciat-els-poders-publics-hem-ser-capacos-protegir-la/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios