Comunitat Valenciana

Casado insta els constitucionalistes a una majoria suficient per a un "govern històric" enfront del secessionisme

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
Pablo Casado
Pablo Casado
EUROPA PRESS
Pablo Casado

El diputat del PP en el Congrés i sotssecretari general de Comunicació d'esta formació, Pablo Casado, ha instat este divendres a "tots els constitucionalistes" a treballar "units" per a aconseguir en les eleccions catalanes del pròxim 21 de desembre una "majoria suficient" que porte a comptar amb un "govern històric" enfront del secessionisme.

Així mateix, ha convidat a mirar al futur i a contribuir a superar la "bretxa social" en eixa comunitat, al mateix temps que ha censurat la "covardia" del seu expresident Carles Puigdemont i ha mostrat el seu respecte a les mesures adoptades pel Tribunal Suprem respecte a la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell.

Casado s'ha pronunciat d'esta manera en declaracions als mitjans abans de participar a València en una de les taules redones del congrés 'L'autogovern del poble valencià. Passat, present i futur'.

Preguntat per la decisió del TS respecte a Forcadell i la resta de membres de la Mesa d'eixa cambra autonòmica ha valorat que a Espanya siga "un Estat de Dret" en el qual existeix "la plena independència judicial" i "separació de poders", al mateix temps que ha assenyalat que la decisió del jutge en este cas s'ha de "respectar" i "assumir".

"TOTS JUNTS"

Pablo Casado ha assenyalat que "l'autogovern en el qual tots creiem" i "la descentralització en la qual ha fet d'Espanya un dels estats autonòmics amb més competències derivades a les comunitats autònomes" són "el que cal preservar tots junts".

Preguntat per la confecció de llistes a Catalunya per al 21 de desembre i per que en elles s'integren persones de diferents formacions o tendències polítiques com la nacionalista, Casado ha respost que cal "quedar-se amb el positiu" i ha al·ludit així a la unió dels demòcrates.

"El positiu és que jo, que sóc del PP, estava la setmana passada a Barcelona aplaudint a Paco Frutos, que va ser secretari general del Partit Comunista, a Josep Borrell, que va ser secretari general del PSOE. I ara estic a València en unes jornades que convoca la Conselleria de Transparència d'un govern del PSOE i de Compromís", ha exposat en eixe sentit.

Així, ha instat a aconseguir "una majoria suficient" a Catalunya perquè "PP, Cs, PSOE i qualsevol altra persona que no estiga d'acord amb la independència" puguen aconseguir-la. "És més el que ens uneix que el que ens separa. Esta Espanya plural i unida dóna un millor futur als seus fills a Catalunya que anar a un projecte de ruptura", ha declarat,

la vegada que ha convidat a aconseguir "un govern històric".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento