Patxi López sobre Catalunya: "Assistim a un teatre penós. M'agrada més que cadascun assumisca la responsabilitat"

Patxi López sobre Catalunya: "Assistim a un teatre penós. M'agrada més que cadascun assumisca la responsabilitat"

Patxi López sobre Catalunya: "Assistim a un teatre penós. M'agrada més que cadascun assumisca la responsabilitat"
Patxi López sobre Catalunya: "Assistim a un teatre penós. M'agrada més que cadascun assumisca la responsabilitat" (EUROPA PRESS)
Ampliar
  • El secretari de Política Federal del PSOE, Patxi López, ha criticat que en el conflicte independentista a Catalunya "estem assistint a una espècie de teatre molt preocupant i penós: veiem com un expresident de la Generalitat (de Catalunya) està a Brussel·les arremetent contra Espanya i la pròpia Unió Europea; veiem a persones que fan una cosa i després diuen una altra...". "M'agrada molt més la sinceritat, que cadascun assumisca la responsabilitat dels fets que ha produït i provocat", ha dit.

Així l'asseverat el representant socialista a València, on participa en un congrés sobre autogovern, a preguntes dels periodistes sobre la situació a Catalunya i la valoració sobre la declaració davant el jutge de la presidenta del Parlament català Carme Forcadell i membres de la Mesa.

En este sentit, López ha subratllat que el PSOE "el que fa és acatar totes les decisions dels tribunals". "Com hem de fer tots en este país; no hi ha ningú que estiga per damunt de la llei, no hi ha gens legítim en democràcia fent-se en contra de la legalitat i molt menys per part de qui ostenta un poder que emana de la Constitució i de l'Estatut", ha sentenciat.

"TANCAR LA POLÍTICA DE TRINXERA"

En tot cas, ha incidit que als socialistes el que més els preocupa és "la fractura social a Catalunya". Per açò, ha considerat que el 21-D hi ha una oportunitat d'obrir un "nou escenari per a tancar la política de trinxera i de blocs enfrontats per a obrir ponts de diàleg i donar solucions, no per a seguir donant problemes".

En este punt se li preguntat per la candidatura als comicis que està impulsant el líder del PSC, Miquel Iceta, i el desacord expressat per algun socialista pel 'fitxatge' de l'exconseller Ramón Espadaler. Sobre este tema, Patxi López ha defès que "a Catalunya cal deixar arrere la política de blocs enfrontats, d'amb mi o contra mi per a començar a generar espais per a l'enteniment i per a eixa convivència dels quals sent diferents volen compartir un espai comú de progrés col·lectiu".

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/3183435/0/patxi-lopez-sobre-catalunya-assistim-teatre-penos-magrada-mes-que-cadascun-assumisca-responsabilitat/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios