Comunitat Valenciana

Bescansa reclama una taula de diàleg de Catalunya: "Com més prompte donem passos, abans prendrem la via de la solució"

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
Carolina Bescansa
Carolina Bescansa
EUROPA PRESS
Carolina Bescansa

La diputada nacional d'Units Podem Carolina Bescansa ha qualificat d'"urgent" la necessitat d'obrir "taules de diàleg entre els principals actors polítics a Catalunya i a Espanya", al mateix temps que ha asseverat: "Com més prompte donem passos, abans prendrem la via de la solució".

La parlamentària ha realitzat estes manifestacions a València, on assisteix a un congrés sobre autogovern, a preguntes dels mitjans sobre la situació a Catalunya i la valoració sobre la declaració davant el jutge de la presidenta del Parlament català Carme Forcadell i membres de la Mesa.

Preguntada per la seua opinió sobre el fet que hi haja polítics empresonats, Bescansa ha manifestat que, "és evident que és preocupant" i ha advocat per una "desescalada de la judicialització de la crisi política a Catalunya". "Com més prompte donem passos per obrir taules de diàleg entre els principals actors polítics a Catalunya i a Espanya, abans prendrem la via de la solució", ha incidit.

Al seu paréixer, és "urgent que la crisi política catalana isca de l'àmbit judicial i torne a entrar en la llera de la política i és urgent que el president del Govern central, Mariano Rajoy, convoque les principals forces catalanes per a establir taules de diàleg per a resoldre políticament la situació amb independència de la convocatòria de les eleccions del 21-D".

A Bescansa també se li ha demanat que valore la dimissió del fins ara secretari general de Podem a Catalunya, Albano-Dante Fachin, en considerar que Pablo Iglesias havia "intervingut" la marca catalana en convocar des de Madrid una consulta a les bases sobre participar en les eleccions del 21D en coalició amb CatComú.

Sobre esta qüestió, la representant de Podem ha manifestat que "a Catalunya hi ha una aposta que per a nosaltres molt reeixida per establir molts llaços entre forces polítiques que són pròximes i germanes i anem a construir, des d'un espai en el qual portem molt temps treballant amb el respatler majoritari dels inscrits i inscrites en Podem, un espai de confluència amb Catalunya en Comú i això és el que la majoria de gent de Catalunya vol i serà el més útil per a intentar resoldre la crisi política catalana".

Finalment, sobre la possibilitat de participar d'un "bloc independentista" després dels comicis, Bescansa ha afirmat: "La nostra posició a Catalunya és molt clara: volem que les coses tornen a la senda de la política i el diàleg i estem molt lluny d'escenaris on es dirimisquen; estem lamentablement en una fase en la qual hem d'estar demanant que s'òbriguen taules de diàleg".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento