Comunitat Valenciana

Blasco, condemnat per malversar ajudes al Tercer Món, eixirà per primera vegada de presó amb dos permisos

  • L'exconseller de Solidaritat i Ciutadania i exportaveu del PP en les Corts Valencianes, Rafael Blasco, condemnat a sis anys i mig de presó per malversar ajudes al Tercer Món, eixirà per primera vegada de la presó amb dos permisos de tres dies cadascun. Va ingressar en l'establiment penitenciari al juny de 2015.
Blasco ix del TSJCV després de saber que Fiscalia li demana presó
Blasco ix del TSJCV després de saber que Fiscalia li demana presó
EUROPA PRESS
Blasco ix del TSJCV després de saber que Fiscalia li demana presó

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de la Comunitat, amb seu a València, ha estimat així la queixa de Blasco contra la negativa de la Junta de Tractament de la presó de Picassent d'atorgar-li permisos.

El jutge considera que no existeix un risc rellevant de trencament ni de comissió d'un nou delicte ni que l'eixida repercutisca negativament en el seu programa de tractament, motius pels quals li atorga dos permisos de tres dies cadascun. Els permisos els gaudirà el pres en les dates que siguen determinades pel centre penitenciari.

L'exconseller va ser condemnat a sis anys i mig per delictes de malversació, prevaricació i falsedat documental en la primera peça del conegut com cas Cooperació. En els dos anys i quatre mesos que porta pres de manera ininterrompuda, no ha gaudit de cap eixida.

A més de la pena ja complida, el jutge també ha valorat per a concedir-li els permisos el bon comportament del reclús, els elements de suport soci-familiar fora de la presó i la seua edat, 72 anys.

Blasco té encara altres causes judicials pendents. Es tracta de les peces 2 i 3 del cas Cooperació sobre les quals ja ha conclòs la instrucció i s'ha dictat un acte de procediment abreujat. Al costat de l'exconseller hi ha altres 20 persones investigades en estos procediments relatius a presumptes irregularitats en la concessió de subvencions a ONG i a la construcció d'un hospital a Haití.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento