Comunitat Valenciana

El PSPV adverteix el Consell Rector de la CVMC que no pot incomplir les normes de paritat que marca la llei

  • La portaveu socialista en la comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual, Rosa Peris, ha advertit el Consell Rector de la CVMC que la "paritat en l'òrgan gestor està garantida per llei" i ha assegurat que els socialistes no van "a consentir que esta norma s'incomplisca per acords interns entre els membres del consell".

Peris s'ha expressat en estos termes en referència a la proposta dels sindicats d'incorporar a Jaume Muñoz com a representant dels treballadors i ha lamentat que, "de nou, acords interns siguen a costa de complir amb la paritat".

Tal com marca la Llei del servei públic de Radiodifusió i Televisió d'Àmbit autonòmic, el Consell Rector de la televisió i ràdio públiques està format per nou membres dels quals, atenent a criteris de paritat, "quatre d'ells han de ser dones".

No obstant açò, ara, sobre la base de l'acord intern que tenen els sindicats de rotar cada sis mesos el representant dels treballadors, es proposa substituir Soledad Fernández per Jaume Muñoz. Una iniciativa que, segons els socialistes, trencaria amb la paritat en el Consell i, per tant, seria contrària a la llei.

Peris ha sol·licitat als sindicats que reconsideren la seua proposta que "contravé la llei aprovada en les Corts valencianes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento