Comunitat Valenciana

Educació informa de les 3.000 places d'oposicions a mestre d'Infantil i Primària per a 2018

  • L'oferta que s'aprovarà mitjançant el projecte de decret serà ampliada fins a arribar a les 13.000 places dels diferents cossos no universitaris en els pròxims 4 anys.
  • L'objectiu de la Conselleria és "donar major estabilitat a la plantilla docent, la qual cosa repercutirà en una millora de la qualitat educativa".
  • Es reserva un 7% de les vacants d'ingrés per a ser cobertes per persones amb un grau de diversitat funcional igual o superior al 33 %.
Aula d'un col·legi
Aula d'un col·legi
EUROPA PRESS
Aula d'un col·legi

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha reunit este dijous a la Mesa Sectorial d'Educació per a informar als sindicats del projecte de decret pel qual s'aprovarà l'Oferta d'ocupació pública de personal docent no universitari dependent de la Conselleria d'Educació, les proves de la qual es realitzaran en 2018, que inclou un total de 3.000 places.

D'estes, 975 corresponen a mestres d'Educació Primària, 975 a mestres d'Educació Infantil, 500 a Audició i Llenguatge, 400 a mestres d'Anglés, 180 a especialistes d'Educació Física, 150 de Música i 120 de Pedagogia Terapèutica, detalla el departament que dirigeix Vicent Marzà a través d'un comunicat.

Tal com estableix el projecte de decret, una vegada siga aprovada l'oferta pública d'ocupació, la Conselleria d'Educació convocarà els corresponents processos selectius per a la cobertura de les places vacants, dins del termini improrrogable de dos anys. No obstant açò, la Conselleria s'ha compromés a convocar les oposicions per a cobrir estes 3.000 places durant 2018.

Un 2% per a persones amb discapacitat intel·lectual

D'altra banda, el projecte d'Oferta d'ocupació pública també contempla la reserva d'un contingent del 7% de les vacants d'ingrés per a ser cobertes per persones amb un grau de diversitat funcional igual o superior al 33 %, sempre que superen les proves selectives. Esta reserva es realitzarà de manera que, almenys, el 2% de les places oferides siga per a ser cobertes per persones que acrediten discapacitat intel·lectual, i la resta de les places oferides siga per persones que acrediten qualsevol altre tipus de discapacitat.

L'oferta que s'aprovarà mitjançant el projecte de decret presentat este dijous serà ampliada fins a arribar a les 13.000 places dels diferents cossos docents no universitaris en els pròxims quatre anys, és a dir fins el 2021.

D'esta manera, a les 3.000 places per a Infantil i Primària de l'Oferta d'ocupació pública de 2017 que es convocaran en 2018, se sumaran 5.000 places per a Secundària i altres cossos docents, els processos selectius dels quals seran convocats en 2019. En el 2020 hi haurà oposicions per a 2.500 places de lliure accés de Secundària i altres cossos docents, i en el 2021 hi haurà 2.500 places més per a Infantil i Primària.

Este augment de places lliures respon a l'acord adquirit pel Ministeri d'Educació de possibilitar l'oferta de vacants per a cobrir el cent per cent de la taxa de reposició de places per motius com a jubilacions o defuncions, així com l'oferta de vacants anteriors a 2005, i la possibilitat de consolidar el 90% de places que han estat vacants durant tres anys consecutius i han sigut cobertes per docents interins temporalment.

L'objectiu de la Conselleria d'Educació, subratllen, és "donar major estabilitat a la plantilla docent, la qual cosa repercutirà en una millora de la qualitat educativa, ja que els centres disposaran d'un major nombre de personal funcionari de carrera i este, al seu torn, podrà optar a destinacions definitives".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento