Comunitat Valenciana

Les gents i els paisatges dels Poblats del Sud seran documentats pel col·lectiu 19

  • L’objectiu és “explorar la idea de límit com a lloc on s'experimenten els canvis, on naixen i es comprenen els conflictes, on s'observa i es qüestiona la realitat".
  • El col·lectiu, integrat per Pablo Chacón, Iván Navarro, David Linuesa i Rafa Honrubia, posa en marxa també una bústia de suggeriments.
  • Consideren que aquest districte, el “més ampli i despoblat” de València, constitueix una representació de la diversitat i idiosincràsia de la ciutat.
19 Colectivo De Fotografía Documental Retratará Els Poblats Del Sud
19 Colectivo De Fotografía Documental Retratará Els Poblats Del Sud
19 COLECTIVO DE FOTOGRAFÍA DOCUMENTAL
19 Colectivo De Fotografía Documental Retratará Els Poblats Del Sud

El col·lectiu de fotografia documental 19 ha començat a caminar amb l'objectiu de retratar a les gents i els paisatges periurbans dels Poblats del Sud, tal com es coneix al Districte 19 de la ciutat de València.

Els integrants del col·lectiu -Pablo Chacón, Iván Navarro, David Linuesa i Rafa Honrubia- abordaran fotogràficament el districte "més ampli i despoblat" de la capital, al que consideren una representació de la diversitat i idiosincràsia de la ciutat.

El col·lectiu explica que el 19 és l'últim districte de la ciutat de València, la "primera i última frontera d'aquest grup de fotògrafs, que pretén explorar la idea de límit com a lloc on s'experimenten els canvis, on naixen i es comprenen els conflictes, on s'observa i es qüestiona la realitat".

Encara que l'agrupació valenciana abordarà més temes a partir de la fotografia documental i el multimèdia, Districte 19 és el projecte mare que durarà tant com ho faça el propi col·lectiu, enriquint-se amb la mirada dels nous fotògrafs que vagen entrant gradualment a formar part d'ell.

La ciutat de València es divideix administrativament en 19 districtes. En el Districte 19 (Faitanar, La Torre, Forn d’Alcedo, Castellar-Oliveral, Pinedo, El Saler, El Palmar i El Perellonet) es localitza la barrera limítrofa del sud que separa la zona urbana de la zona semirrural que envolta la ciutat, confrontant terres de cultiu amb noves construccions, naturalesa amb artificiositat, història, arrels i origen amb progrés, pèrdua i cert desarrelament.

Els Poblats del Sud estan condicionats per l'Albufera, únic parc natural d'Espanya situat a menys de deu minuts del casc urbà, origen de múltiples tradicions que defineixen la idiosincràsia del poble valencià.

Es tracta d’un espai natural que resisteix i confronta la lligadura històrica estesa de formes molt diverses i dinàmiques per la resta de barris que cohabiten aquest districte i que “ha sigut documentat sempre des d'un prisma bucòlic i bell, i que precisa altres formes de representació”, expliquen.

En la pàgina web del col·lectiu, www.19colectivo.com, es podrà veure el treball desenvolupat en el Districte 19, així com els treballs personals, editorials, multimèdia i publicacions dels autors.

Bústia de suggeriments

A més, els fotògrafs han posat en marxa la secció 'Echoes', que funciona a manera de bústia de suggeriments. D'aquesta manera, els diferents grups socials i ciutadans tindran l'oportunitat d'interactuar amb el col·lectiu: dialogar, suggerir i cridar l'atenció sobre temes que els afecten directament, contextos i situacions que consideren que han de conèixer-se, fets rellevants que passen inadvertits, persones que realitzen alguna labor o activitat destacable i d'interès general, o fer difusió sobre l'existència d'associacions i organitzacions amb el treball de les quals es potencia o enriqueix el context social que ens envolta i que, no obstant açò, quasi no es coneix.

La forma de treball de la qual parteix 'Echoes' consisteix en l'enviament d'un email a través d'un formulari de contacte de la web. Els membres del col·lectiu valoraran cadascuna de les propostes i seleccionaran aquells temes més rellevants partint del seu criteri documental i social. A partir d'ací, s'establirà una estructura de treball i mecanismes de relat per a documentar allò que es pretén donar a conèixer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento