Comunitat Valenciana

Echávarri, processat pel cas Comerç, serà investigat per l'acomiadament de la cunyada del portaveu del PP

  • L'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, processat pel conegut com cas Comerç, està sent investigat per un altre jutjat en relació amb l'acomiadament de la cunyada del portaveu del Partit Popular en el consistori.
Echávarri en primer plànol
Echávarri en primer plànol
Europa Press
Echávarri en primer plànol

En concret, es tracta del Jutjat d'Instrucció número 2 d'Alacant, que ha obert una investigació tant a Echávarri com al regidor de Recursos Humans, Carlos Giménez, per l'acomiadament d'esta dona.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat, el jutge ha admès a tràmit la denúncia interposada per la Fiscalia i ha obert un procediment per un presumpte delicte de prevaricació. Ha acordat practicar les diligències sol·licitades pel ministeri públic, entre elles, la declaració, en qualitat d'investigats, dels dos denunciats.

La cunyada del portaveu popular, treballadora interina de l'Ajuntament, va ser cessada després que el PP denunciara l'exalcalde per les irregularitats en l'adjudicació de contractes en la Regidoria de Comerç que s'investiguen en el Jutjat d'Instrucció numere 9.

En eixe procediment, en el qual també s'investiga dos assessors del primer edil, la magistrada va dictar este dilluns la interlocutòria de Procediment Abreujat, una resolució que posa fi a la instrucció i deixa la causa preparada per a jutjar l'alcalde per un delicte de prevaricació. Els altres dos encausats hauran de respondre també pel delicte d'usurpació de funcions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento