Comunitat Valenciana

El Fòrum Infantil d'Unicef reclama en Les Corts que la Llei d'Infància protegisca als més exclosos

  • Els participants han reivindicat la importància que la futura normativa atenga les necessitats urgents dels xicotets més exclosos i vulnerables.
  • Han aprofitat la seua presència en la càmera per a demanar que s’atalle la pobresa infantil i que es garantisca el seu dret a créixer en ciutats amables.
  • L’acte s’ha celebrat com avantsala de la celebració del Dia Universal de la Infància el pròxim 20 de novembre.
La infancia pide la palabra en les Corts
La infancia pide la palabra en les Corts
CORTS VALENCIANES
La infancia pide la palabra en les Corts

Els xiquets de les Ciutats Amigues de la Infància d'Unicef han acudit aquest dimarts a les Corts Valencianes per a traslladar les seues propostes de cara a la nova Llei d'Infància i Adolescència que tramitarà la càmera, en una jornada en la qual els joves participants han ressaltat la importància que la futura normativa atenga les necessitats urgents dels xicotets més exclosos i vulnerables de la Comunitat.

El parlament valencià ha acollit el XX Fòrum Infantil Unicef amb l'objectiu de visibilitzar el dret a la participació de la infància i fomentar el diàleg dels xiquets amb les institucions. La iniciativa s'emmarca entre les múltiples activitats de celebració del Dia Universal de la Infància, que serà el pròxim 20 de novembre, segons ha indicat l'entitat en un comunicat.

El Fòrum Infantil ha comptat enguany per primera vegada amb la participació dels membres dels Consells Municipals Infantils de les ciutats valencianes reconegudes amb el segell Ciutat Amiga de la Infància d'UNICEF Comitè Español: les valencianes Alzira, Quart de Poblet, Mislata, Torrent, Sagunt i Morella (Castelló).

Consells Municipals Infantils

Els joves que participen en aquests consells treballen en els seus municipis per a aportar propostes i opinions a través del diàleg amb l'ajuntament, i constitueixen el primer espai on els xiquets poden exercir el seu dret a participar, reconegut en la Convenció sobre els Drets del Xiquet de 1989.

La jornada d'aquest dimarts ha sigut la seua primera participació en un fòrum parlamentari, on han exposat la seua visió i propostes de cara a la nova Llei d'Infància i Adolescència, en la qual treballa la Direcció d'Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, i que pròximament tramitarà el parlament valencià.

Els joves participants han ressaltat la importància que la futura llei atenga a les necessitats urgents dels xiquets més vulnerables, que atalle la pobresa infantil i que garantisca el seu dret a créixer en ciutats amables.

En la mateixa línia, han emfatitzat la importància de la igualtat i l'accessibilitat "perquè tots, independentment de les seues circumstàncies (econòmiques, d'origen nacional o diversitat funcional) puguen gaudir del seu dret a l'educació i a estar integrats en la seua comunitat".

El president d'Unicef Comitè Comunitat Valenciana, Jorge Cardona, ha recalcat que "el dret a participar no implica solament que l'opinió dels xiquets siga escoltada, sinó escoltada i degudament tinguda en compte". "Els adults i les institucions tenim obligacions per a donar plenitud real al dret de la infància a opinar sobre els assumptes que els concerneixen", ha agregat.

Per la seua banda, el president de Les Corts, Enric Morera, ha destacat la importància de treballar conjuntament amb tots els grups parlamentaris les propostes que han llançat en el parlament els representants dels diferents Consells Municipals de la Infància, per a poder ser incorporades en la llei de la infància i de l'adolescència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento