Comunitat Valenciana

Més de 10.000 persones visiten la Plaça del Llibre, que aconsegueix vendes per valor de 50.000€

  • Les vendes han superat "àmpliament" les de l'any anterior, amb prop de 4.000 exemplars i un total de 50.000 euros.
  • 'Els parlars valencians', 'L'assassí que estimava els llibres' i 'Cantem amb Dani Miquel' han sigut alguns dels llibres més venuts durant aquesta edició.
  • La Plaça del Llibre va nàixer en 2013 per a donar visibilitat a la literatura feta en llengua pròpia i "consolidar un punt de trobada entre editors, autors i lectors".
La Plaça del Llibre
La Plaça del Llibre
FULL
La Plaça del Llibre

Més de 10.000 persones han visitat la V edició de la Plaça del Llibre de València -instal·lada de el 1 al 5 de novembre en la plaça de l'Ajuntament de la capital- per a conéixer de primera mà els al voltant de 5.000 títols exposats i participar en les 40 activitats culturals programades. Així ho ha destacat, en un comunicat, la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), que impulsa l'esdeveniment i que ha subratllat "el gran èxit de públic i vendes aconseguit".

Un espectacle de Borja Penalba i Francesc Anyó dedicat al poeta Marc Granell va posar punt i final a esta plaça literària, que ha reunit 58 editorials i 10 llibreries que, com en anys anteriors, han participat de forma cooperativa. Les vendes han superat "àmpliament" les de l'any anterior, amb prop de 4.000 exemplars i un total de 50.000 euros.

Els més venuts

El llibre més venut en termes absoluts ha sigut 'Els parlars valencians' (Publicacions de la Universitat de València), que juntament amb 'Joan Baldoví en clau valenciana' (Perifèric Edicions) i 'València no s'acaba mai' (Drassana) han ocupat els primers llocs en la modalitat d'assaig.

Per la seua banda, 'L'assassí que estimava els llibres' (Proa), 'Les quatres vides de l'oncle Antoine' (Angle Editorial) i 'Jo sóc així i això no és un problema' (Vincle Editorial) han sigut els més venuts en literatura d'adults.

En l'apartat de llibres infantils, 'Cantem amb Dani Miquel' (Bromera), 'El llarg viatge de Nanuq' (Bromera), 'Contes de bona nits per a nenes rebels' (Edicions 62) i 'El món de Pao' (Vincle Editorial) han sigut els més sol·licitats, mentre que 'Black Friday' (Sembra Llibres), 'La fallera calavera'(Sembra Llibres) i 'Parlem d'amor? Tu tries' (Edicions 96) ho han sigut en literatura juvenil.

La Plaça del Llibre va nàixer en 2013 per a donar visibilitat a la literatura feta en llengua pròpia i "consolidar un punt de trobada en la tardor entre editors, autors i lectors", destaquen els seus responsables.

L'edició de 2017 ha sigut organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) i la Generalitat Valenciana, dins de les activitats del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura, a iniciativa de l'Associació d'Editors del País Valencià (AEPV), el Gremi de Llibrers de València, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la federació Escola Valenciana.

A més, ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de València mitjançant les regidories de Cultura i Acció Cultural, de l'àrea de Cultura de la Diputació de València, del Servici de Política Lingüística de la Universitat de València, així com el suport de les universitats publiques valencianes i les editorials i llibreries participants.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento