Podem lamenta que el Govern central "impedisca que les autonomies defenguen els drets dels seus ciutadans"
Podem lamenta que el Govern central "impedisca que les autonomies defenguen els drets dels seus ciutadans" I. CABALLER/CORTS VALENCIANES

Així ho ha indicat el secretari general de Podem a la Comunitat, Antonio Estañ, que ha lamentat que les dos lleis, aprovades en les Corts Valencianes per a "donar sentit a la Constitució" i garantir el seu compliment es pretenguen paralitzar en el seu nom.

Ha recordat que la llei per a fer front a la pobresa energètica va ser aprovada amb els vots a favor de tota la Cambra menys el PP, que es va abstindre, i estableix mesures d'ajuda a les famílies que no poden afrontar les seues despeses en matèria d'electricitat, gas i aigua.

Pel que fa a la Llei de la Funció Social de la Vivenda, ha indicat que ja havia advertit de la pressió que anava a exercir el Govern central perquè no es puga aplicar, per la qual cosa ha insistit en la necessitat que els Pressupostos de la Generalitat per a 2018 incloguen un pla de xoc per a garantir el dret a la vivenda que permeta intervenir "sobre la nova bambolla que s'està generant sobre els lloguers, actuacions que impliquen la inversió en compra de vivenda i rehabilitació del parc públic per a poder augmentar l'oferta i defendre el dret a la vivenda dels valencians".

Així, ha destacat que "davant la falta de mecanismes i les traves del govern del PP necessitem que els pressupostos tinguen prioritats polítiques clares contra la precarietat i la crisi social".

Consulta aquí más noticias de València.