Comunitat Valenciana

STEPV es concentra per a reclamar l'abonament de les nòmines d'octubre a més de 1.000 docents que no han cobrat

  • Representants del Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) han dut a terme concentracions davant les direccions territorials d'Educació per a reclamar l'abonament de les nòmines als més de 1.000 docents que no han cobrat a l'octubre.
Concentració per a reclamar el pagament de nòmines
Concentració per a reclamar el pagament de nòmines
STEPV
Concentració per a reclamar el pagament de nòmines

El sindicat assenyala, en un comunicat, que la Conselleria d'Educació va facilitar este dijous les dades oficials del professorat que no ha cobrat este mes d'octubre. En total són 1.123 docents que es distribueixen territorialment d'esta manera: a València, 960 persones; a Castelló, 65; i a Alacant, 98. D'estes, la mitat dels professors que no ha cobrat a València és perquè els falta documentació. A Castelló, totes les persones que no han cobrat és pel mateix motiu, mentre que a Alacant açò ha passat en una tercera part.

L'administració va explicar, a més, que està treballant perquè el curs que vé no torne a produir-se esta situació. Així i tot, STEPV exigeix que s'abonen les nòmines "immediatament i que no calga esperar final de mes perquè es normalitze esta situació".

CASOS DE CINC MESOS SENSE COBRAR

"Este fet -recalquen- provoca que hi haja docents que han de sobreviure tres mesos sense cap pagament: setembre, octubre i novembre. Hi ha casos en què un docent va finalitzar el contracte al juny de 2017 i ha sigut adjudicat al juliol o setembre i estarà, per tant, cinc mesos sense cobrar".

STEPV recorda que ja va convocar concentracions el passat 10 d'octubre i adverteix que "continuarà pressionant l'administració perquè resolga esta problemàtica". La Coordinadora de Professorat Interí s'ha sumat a estes concentracions, ja que "la immensa majoria del professorat afectat forma part d'este col·lectiu, a pesar que també s'han vist afectats docents funcionaris de carrera".

L'entitat continua animant al personal afectat a presentar reclamacions i denúncies pels impagaments i exigir interessos de demora per "la falta d'eficàcia de l'administració".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento