Comunitat Valenciana

Ferri (Compromís) denuncia la "crueltat" del Govern centralen recórrer les lleis socials de pobresa energètica i vivenda

  • El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha denunciat l'"enorme crueltat del Partit Popular" pels acords que ha aprovat este divendres el Govern de recórrer al Tribunal Constitucional les lleis socials del Consell de pobresa energètica i funció social de la vivenda.
Fran Ferri
Fran Ferri
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Fran Ferri

En tots dos casos, l'Executiu considera que la competència és de caràcter estatal que la Generalitat Valenciana s'hauria atribuït funcions que no li corresponen, per la qual cosa ha acordat sol·licitar al president, Mariano Rajoy, la interposició d'un recurs d'inconstitucionalitat.

Ferri ha lamentat en un comunicat que "és d'una enorme crueltat que el Govern central i el PP ataquen estes normes de cara a l'hivern, quan es fa més necessari que mai comptar amb energia i calefacció".

El síndic ha recordat sobre este tema que "segons els estudis, la pobresa energètica accelera centenars de morts en la nostra terra a causa de l'efecte de les baixes temperatures en cases sense calefacció ni aïllament adequat".

Per açò, ha incidit que una de les prioritats del Govern del Botànic va ser "lluitar contra la pobresa i els seus efectes i ajudar les persones més vulnerables de la societat a tindre una vida digna", alguna cosa que va fructificar amb l'aprovació de la Llei de Funció Social de la Vivenda i la Llei contra la Pobresa Energètica, que "posa per davant els interessos de les persones al de les grans comercializadoras d'energia".

"Al COSTAT DELS PODEROSOS"

Per a Ferri, "el partit de la senyora (Isabel) Bonig -presidenta del PPCV- es torna a posar al costat dels poderosos, com han fet sempre que han tingut el poder".

No obstant açò, ha subratllat que, a pesar dels recursos del Govern central, "tant Compromís com la resta de partits que conformen l'Acord del Botànic -PSPV i Podem- continuaran treballant per les persones més vulnerables de la societat, perquè tothom tinga dret a una casa digna i accés a l'energia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento