Comunitat Valenciana

UGT PV diu que la reducció obeïx a la conjuntura estacional i a l'"estiró" dels cítrics

  • UGT-PV ha assegurat este divendres que la reducció de l'atur a la Comunitat Valenciana a l'octubre en 1.858 persones, obeïx a la conjuntura estacional i a l'"estiró" dels cítrics, una situació que al seu juí, "demostra que es dispara la contractació temporal, que aconsegueix cotes quasi històriques".

El sindicat ha indicat en un comunicat que, amb tot açò, es pot determinar que la tendència del mercat és "la consolidació de la substitució del contracte indefinit pel temporal" i afig que esta realitat "lamentablement pareix apuntar al fet que la dualitat estén a desaparéixer inclinant-se cap a la seua versió més precària".

UGT PV ha incidit que els resultats d'este mes reflecteixen "grans desigualtats i bretxes per edat i gènere, provocats per reduccions de la desocupació concentrats en la totalitat en els homes majors de 25 anys" i el registre de creixements "desiguals en l'afiliació".

Des d'UGT-PV, han recordat que reivindiquen "un canvi de rumb i una major aposta per unes polítiques que revertisquen en una distribució de la renda i dels beneficis entre les persones treballadores i les seues famílies" així com de partides pressupostàries "que puguen donar cobertura a quasi el 53 per cent de persones que segons este registre estan fora de qualsevol prestació".

Entre unes altres, sosté que la solució "passa per una aposta per l'Acord en la Negociació Col·lectiva amb increments salarials que permeten a les famílies eixir de la pobresa, alguna cosa que hui en dia, una ocupació no et garanteix". Una altra necessitat és la de l'atenció especial als grups i ciutadania més desfavorida, "mitjançant polítiques actives d'ocupació que ajude la seua reinserció o inserció en el mercat de treball".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento