Oltra sobre acusacions de suport al secessionisme del Consell: "Es comença dient mentides i després es roba en la caixa"
Oltra sobre acusacions de suport al secessionisme del Consell: "Es comença dient mentides i després es roba en la caixa" EUROPA PRESS

Oltra s'ha pronunciat en estos termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per la reunió que ha sol·licitat la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, al president de la Generalitat, Ximo Puig, per a abordar el "suport al secessionisme" dels membres del Consell.

Sobre este tema, Oltra ha indicat que "està lleig" que Bonig "esmente tan reiteradament, almenys en l'ètica pública. Després ja cadascun s'apanyarà amb la seua confessió", ha manifestat. Així, ha insistit que "no mentiràs també és un mandat ètic".

La vicepresidenta ha manifestat que hi ha corrents polítics que pensen que amb la repetició d'una mentida, es converteix en veritat, i estes corrents "són nefastes per a la història d'Europa i de la humanitat", ha dit.

"Repetir una mentida -ha agregat- pensant que se'n va a convertir en veritat pot donar rèdit electoral a curt termini però és la putrefacció de la política, l'avantsala de tota la putrefacció que vé després", ha advertit. "Es comença explicant mentides i després es roba en la caixa", ha postil·lat.

Esta actitud, ha continuat Oltra, "fa agitar banderes d'odi, alinear i assenyalar a l'altre. Solament porta a generar conflictes i crispar la societat", opina. I ha advertit el PPCV: "El que sembra vents arreplega tempestats".

Al seu juí, "estaria bé que Bonig fóra més rigorosa amb les seues declaracions. Ja no li demane prudència perquè això seria caure en la ingenuïtat, però un poc de rigor a una síndica del principal grup d'oposició sí que se li pot demanar".

Consulta aquí más noticias de València.