La portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha replicat este divendres a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que "no es poden sumar peres i pomes" ni "comparar xifres que no són comparables" perquè el Govern del Botànic té tots els seus assessors en A i no té treballadors 'zombis' com el PP.

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha assenyalat sobre este tema que "no són així" les xifres proporcionades este dijous per Bonig per a afirmar que la despesa de càrrecs de confiança de l'actual Consell superar a l'última any del PP.

Ha recalcat que tenen tots els seus eventuals en A i s'ha de tindre en compte també que tenen una conselleria més i, sobre la despesa total, ha recordat que des de 2015 s'ha produït un increment salarial marcat pels Pressupostos Generals de l'Estat.

Sobre este tema, ha assegurat que el PP tenia "els assessors en A i en B" i en eixe sentit s'ha preguntat què eren les persones que estaven contractades en Ciegsa però que després estaven treballant en el gabinet d'un conseller. "O s'explica el B també o no es pot comptabilitzar", ha dit.

En esta línia, ha insistit que "el que sí que està clar" és que el Govern del Botànic té "tot en A" i "tot li món coneix qui és el personal eventual" enfront de l'etapa del PP que "estava ocult perquè eren dels d''Aló president'" i "després estaven en altres llocs".

"Hi havia molts treballadors zombis, assistències tècniques que no ho eren, professors de religió que estaven també en el gabinet d'un conseller o del president Fabra", ha retret. "Les comparatives han de fer-se sempre amb la mateixa vara de mesurar", ha postil·lat.

D'altra banda, Oltra també ha contestat a Bonig sobre la dimissió d'alts càrrecs i ha aclarit que fins que no anuncie en la roda de premsa posterior a un ple del Consell que hi ha un cessament "tothom està en el seu lloc". "Eixos canvis els ha de dir el Consell", ha insistit.

Bonig va apuntar este dijous que la dimissió "en diferit" de Diego Macià com a director general d'Indústria és un dels "molts problemes" que ha provocat el president de la Generalitat, Ximo Puig, per "vendre" el PSPV a Compromís. De fet, va afirmar que els pressupostos són "la rendició" dels socialistes a Compromís.

AUGMENT DE SALARIS

Així mateix, preguntada sobre el cobrament de la carrera professional per als alts càrrecs que siguen funcionaris, ha dit que es tracta d'un complement que cobrarien igualment si estigueren en el seu lloc, atés que és un dret adquirit.

Oltra ha aclarit que es tracta d'una qüestió diferent a l'esmena que es va voler introduir en el pressupost de 2017 era que els alts càrrecs del Consell poguera cobrar el seu salari d'origen.

Segons ha dit, "no té sentit" que els que estiguen per damunt guanyen menys que els seus subalterns. "Això són disfuncions que fan que la gent li'l pense perquè a la gent els poden demanar patriotisme però que li rebaixen el sou 20.000 no els agrada a ningú", ha afirmat.

Sobre la possibilitat d'una pujada de sou per als alts càrrecs no funcionaris, ha indicat que en estos moments el Consell no aspira a pujar els seus sou i ha indicat que a qualsevol que se li pregunte si vol un augment de sou diria que sí, però no aspiren a açò.

En este punt, ha indicat que "podria ser raonable" que un conseller cobrara el mateix que un portaveu d'un grup parlamentari i el president de la Generalitat el mateix que el president de les Corts, però ha agregat: "Imaginen-se si planegem això, agarren-se a les cadires del que vindria".

Consulta aquí más noticias de València.