Comunitat Valenciana

L'alcalde d'Alacant insisteix que no dimitirà i eludeix parlar de "futuribles" per la denúncia de Fiscalia

  • L'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha eludit abordar "previsibles o futuribles" que es puguen derivar de la denúncia presentada per Fiscalia contra ell per l'acomiadament d'una treballadora temporal de la Regidoria de Cultura, cunyada del portaveu del PP en el consistori, i ha contestat amb un 'no' a la pregunta de si es planteja dimitir.
Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu
Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu
Europa Press
Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu

Echávarri, que està sent investigat judicialment per presumptes irregularitats en factures de la Regidoria de Comerç que va dirigir, s'ha remès al comunicat que es va enviar des de l'Alcaldia este dijous i ha reiterat que en el cas de l'acomiadament de la cunyada de Luis Barcala no va haver-hi delicte perquè els tècnics van concloure que la treballadora interina acomiadada estava en situació irregular.

Fiscalia va elevar al passat dimarts al jutjat una denúncia contra Gabriel Echávarri, en la qual demana que s'investigue al primer edil per prevaricació administrativa en l'acomiadament de la cunyada de Luis Barcala.

Sobre este tema, ha recordat que dos tècnics van declarar que la treballadora estava en frau de llei i, per tant, "irregular" i que "el que cal fer és rescindir i cessar". "I la lletrada de Recursos Humans va dir que estava en frau de llei i que calia cessar. Si hi ha tres persones que saben més que jo i diuen que hi ha una situació irregular i que el que cal fer és cessar, no puc fer una altra cosa", ha justificat.

El primer edil s'ha mostrat "absolutament tranquil" sobre la "legalitat de la decisió" i ha recalcat que, una vegada es va constatar que eixe contracte era irregular i estava en frau de llei, "si no s'haguera pres eixa decisió, potser haguera sigut prevaricació".

Sobre la possibilitat de dimitir si s'obri juí oral, ha reiterat: "No parle de futuribles". Echávarri ha al·legat, a més, pel que fa a la relació amb els seus socis que "no canvia gens" i que la situació "és la mateixa a com estava ahir". "Ja sabeu que no parle dels meus socis", ha precisat encara que ha reconegut que havia parlat amb el líder de Compromís, Natxo Bellido, este dijous.

Així mateix, ha indicat que "en principi" no té previst acudir a la reunió de la Mesa de Seguiment del Pacte, convocada per Guanyar Alacant este divendres a la vesprada. Echávarri ha dit seguir treballant amb "normalitat" i ha advertit que "els que pretenen que l'Ajuntament es paralitze, no ho van a aconseguir".

"El més important de tot és que vam ser triats per a canviar esta ciutat i l'estem intentant fer. Hi ha molts alacantins que necessiten el dia a dia i treballem constantment", ha apuntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento