Comunitat Valenciana

Un associació valenciana col·laborarà en un estudi pilot en Argentina per a avaluar tècniques en lesionats medul·lars

  • L'associació valenciana Projecte Lázarus col·laborarà en un estudi pilot en Argentina per a avaluar l'eficàcia de la combinació de dos tècniques -teràpia cel·lular i electroestimulació- en lesionats medul·lars crònics amb la finalitat d'aconseguir que tornen a caminar.
Lesionat medul·lar
Lesionat medul·lar
PROYECTO LAZARUS
Lesionat medul·lar

El Projecte Volver a Caminar, format per la Fundació Fenexy i Projecte Lázarus, es disposa a iniciar este estudi clínic pilot, en el qual ja es van establir unes fases de treball. La primera va ser la d'identificar els projectes científics "més prometedors" i les teràpies amb "millors resultats" en la comunitat d'experts internacional.

En este cas es va prestar "especial atenció" a aquelles que estaven en fase clínica, provades en humans, i que, per tant, els seus resultats s'havien pogut avaluar "en major o menor mesura". També es va tindre en compte el potencial combinatori de les mateixes.

Segons ha explicat l'associació valenciana en un comunicat, la cerca, identificació, valoració i selecció de les teràpies i la negociació amb les parts "ha suposat més de quatre anys de treball que han permès aconseguir satisfactòriament un sòlid punt de partida completant una teràpia combinatòria amb grans possibilitats d'èxit".

Avalats per l'assessorament d'Unite 2 Fight Paralysis, un Comité Científic Assessor (SAB) d'àmbit internacional format per experts en esta afecció i fruit de la "intensa" activitat d'identificació de teràpies, Projecte Volver a Caminar està ara col·laborant "estretament" amb el doctor Gustavo Moviglia (teràpia cel·lular autóloga), director i professor en CIITT Universitat Maimónides, l'Argentina, i la doctora Mar Cortés (electroestimulació no invasiva), del Burke Rehabilitation Center, Cornell University (Nova York), per a engegar l'estudi clínic pilot.

El nombre de pacients que poden incloure's en este estudi dependrà en gran part de la capacitat econòmica de la qual dispose l'associació sense ànim de lucre. Per esta raó, el projecte fa una crida a la solidaritat i agrairà "qualsevol col·laboració" que puga ajudar a afrontar este últim tram "fins a aconseguir l'objectiu final: que els lesionats medul·lars tornen a caminar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento