Comunitat Valenciana

Fundació La Caixa planteja formalment a CACSA la construcció del Caixaforum

  • El cost de la nova infraestructura, tal com publica aquest divendres el DOGV, és de 18 milions d'euros.
  • La proposta comporta la instal·lació i explotació del contenidor cultural per un període de 50 anys.
  • Per a garantir el principi de lliure concurrència es dóna un termini d'un mes per a la presentació de projectes.
Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
EUROPA PRESS
Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

La Fundació La Caixa ha formulat a la Ciutat de les Arts i de les Ciències SA (CACSA) una proposta formal per a la construcció d'un CaixaForum en l'interior de l'Àgora amb un cost de 18 milions d'euros en infraestructures, tal com publica este divendres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Esta proposta, segons l'anunci, comporta la constitució d'un dret de superfície en honor de procedir a la construcció, instal·lació i explotació d'este contenidor cultural a càrrec de la Fundació per un període de 50 anys, amb la posterior reversió a CACSA d'allò construït una vegada expirat el citat termini.

Segons la proposta, el cost aproximat de la inversió en infraestructures es fixa en 18 milions d'euros, al que s'uneix un compromís d'inversió anual en continguts culturals a l'entorn de 5 milions d'euros. No s'ofereix cànon addicional.

CACSA manifesta que és la seua voluntat destinar l'edifici de l'Àgora "principalment a la difusió cultural buscant amb açò que el conjunt de la Ciutat de les Arts i les Ciències s'erigisca en un referent cultural i turístic de primer ordre per l'excel·lència dels seus continguts", per la qual cosa la proposta de la Fundació La Caixa "podria encaixar en el plantejament" mentre que aglutina "una indubtable garantia de qualitat en els seus continguts i una àmplia projecció nacional i internacional".

"Lliure concurrència"

No obstant açò, especifica que per a garantir el principi de lliure concurrència sobre la constitució del dret de superfície es dóna un termini d'un mes -a explicar de la data de publicació d'este anunci- perquè qualsevol entitat interessada, sempre que el seu objecte social incloga l'exercici d'activitats culturals de naturalesa expositiva, puga mostrar la seua voluntat d'accedir al citat dret amb la intenció exclusiva de realitzar una inversió consistent en la construcció, instal·lació i gestió dins de l'Àgora d'un immoble que albergue albergar exposicions i activitats de caràcter cultural.

Afig que "ha de quedar clar, d'una banda, que la inversió en l'immoble i en els continguts culturals serà exclusivament a càrrec de l'entitat superficiària" i que "en una hipotètica licitació el disseny arquitectònic de la construcció interior i la seua integració dins de l'edifici principal sempre es ponderarà com un aspecte rellevant a tindre en compte en la valoració de les propostes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento