Comunitat Valenciana

La JCF augmenta el seu pressupost en 53.000 € fins a un total de 2,26 milions

  • L'increment permetrà ampliar els premis i les cobertures a les comissions, així com la reconversió d'una plaça laboral per una d'auxiliar administratiu.
  • L'entitat crea quatre noves seccions, dotades econòmicament, estalvia el pagament dels drets per a la SGAE i redueix les despeses en taxis i dietes.
  • Per al president de la JCF, Pere Fuset, es tracta d'"uns pressupostos molt positius, després d'anys de congelació i fins i tot de retallades".
Imagen de archivo de un acto de la 'crida'
Imagen de archivo de un acto de la 'crida'
JCF
Imagen de archivo de un acto de la 'crida'

El pressupost de la Junta Central Fallera (JCF) de València s'incrementarà en 2018 fins a un total de 2,26 milions d'euros, quasi 53.000 més, després de "anys congelat" i per a ampliar els premis i les cobertures a les falles.

Els comptes, aprovats aquest dijous pel Consell Rector de la JCF, inclouen una reducció de la despesa en taxis i dietes, un augment de retribució al sector pirotècnic i millores en personal per a atendre més àgilment als monuments, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

L'increment de 52.940 euros es destinarà en bona part a ampliar la cobertura de les comissions falleres per a la realització de revetles i a incrementar els premis per a les falles, amb dotació econòmica per al segon i el tercer premi d'enginy i gràcia de les seccions. Des de la JCF destaquen que aquesta era una "reivindicació constant" de les comissions.

El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta, Pere Fuset, ha subratllat el compliment del compromís al que va arribar amb les comissions falleres per a estalviar-los el pagament dels drets exigits legalment per la SGAE, arran de la signatura al març d'enguany de l'addenda al conveni renovat en l'inici de 2017. Aquesta partida augmentarà en 25.000 euros per a 2018, en passar dels 55.000 euros pressupostats enguany a 80.000.

Noves seccions dotades econòmicament

També destaca l'increment pressupostari derivat de la modificació del sistema de classificació de falles, en compliment de les decisions de l'assemblea de presidents del passat 27 de juny.

D'aquesta forma, es creen quatre noves seccions: tant en les falles grans (3ª C, 8ª A, 8ª B i 8ª C) com en les infantils (19ª, 20ª, 21ª i 22ª), amb els premis corresponents; i es dota econòmicament als premis segon i tercer d'enginy i gràcia en totes les seccions. Per açò, el pressupost s'incrementa en més de 20.000 euros.

La nova classificació també contribuirà a una "reducció important" la despesa destinada a pagar taxis i dietes en restaurants, segons la Junta Central Fallera.

En concret, les partides per als premis de les falles grans i festejos ('playbacks') aconsegueix els 134.000 euros, mentre que les dels premis infantils és de 39.000 euros.

Per a les agrupacions hi haurà subvencions d'un total 90.768 euros, per al pagament derivat del conveni amb la SGAE es destinaran 80.000 euros i, per a les subvencions al teatre i els premis de cultura, altres 52.000 euros.

Augment de despesa en personal

D'altra banda, les necessitats de personal de la JCF per a ampliar els serveis que es donen a les falles també requeriran un augment pressupostari de quasi 15.000 euros.

La solució més econòmica -expliquen des de la Junta- implica la reconversió d'una plaça laboral vacant per una d'auxiliar administratiu, que permetrà "optimitzar" els treballs de pagament de premis, devolució de fiances i altres qüestions administratives.

Per al president de la JCF, es tracta d'"uns pressupostos molt positius, després d'anys de congelació i fins i tot de retallades", que permetran "continuar augmentant el pagament al sector pirotècnic per cada espectacle que els contractem", a més d’"augmentar la partida per a subvencionar les agrupacions de falla".

Fuset també ha posat en valor que els increments aprovats augmenten el flux de recursos des de la JCF cap a les comissions falleres. "O els facilitem més recursos o els evitem costos", ha il·lustrat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento