Comunitat Valenciana

El PP presentarà una esmena a la totalitat a uns pressupostos "ficticis" que són "la rendició" del PSPV a Compromís

  • VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)
Isabel Bonig
Isabel Bonig
PPCV
Isabel Bonig

El PPCV presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos del Consell per ser "ficticis", "no resoldre els problemes dels valencians" i per suposar "la rendició absoluta del PSPV a Compromís".

Així, ho ha anunciat este dijous la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, en roda de premsa en la qual ha explicat que exigiran que en la llei d'acompanyament es diga clarament que el Govern valencià "rebutja" la taxa turística i la implantació del sistema de dipòsit, devolució i tornada d'envasos (SDDR) a la Comunitat Valenciana perquè "no es fien".

Bonig, que ha aplaudit que "per fi" haja pressuposats encara que siguen "roïns", ha afirmat que estos comptes "no resolen els problemes dels valencians, solament del govern del Titanic', i ha criticat que inclouen una partida de 1.325 milions que "reconeixen sense vergonya que és fictícia". "Darrere d'esta quantitat hi ha persones i drets que retallaran i es demostra una vegada més que el 'tripuig' deixa de costat els valencians'", ha criticat.

A més, ha assenyalat que el Consell dels 649 milions en inversions pressupostades solament ha executat 149, la qual cosa significa que falten per executar 500. "És igual que ara diguen que van invertir 281 en col·legis si després no executen", ha afirmat.

Bonig ha afirmat a més que amb estos pressupostos el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha "venut" el PSPV a Compromís, ja que les conselleria del partit d'Oltra són les que més creixen. Així mateix, ha assenyalat que la vicepresidenta, Mónica Oltra, "no diu la veritat" quan afirma que són "molt socials" perquè les polítiques socials suposen el 83,05%, un 3,8% menys que els últims pressupostos del PP.

A més, li ha retret que "s'ha oblidat" de dos partides "fonamentals": l'empobriment energètic i la pobresa infantil als quals enguany no es destina res. No obstant açò, hi ha 1,2 milions per a la llei de la memòria històrica. "Amb això es diu tot", ha apuntat.

Així mateix, assenyala que la dependència "la manté" el Govern del "malvat" Rajoy ja que l'aportació de l'Estat puja un 8% fins als 94,5 mentre que el que aporta la Generalitat baixa un 10% fins als 58,7 milions.

De la mateixa manera, ha destacat que la partida per a lluitar contra la violència de gènere la sustenta el Govern d'Espanya que ha augmentat de 600.000 a 850.000 euros mentre que Oltra "ha tornat a mentir" perquè la partida de fins el 12 milions són de recursos que ja existien.

ELS SOUS D'ALTS CÀRRECS AUGMENTEN UN 4%

Davant estes dades, ha assegurat que qui guanya amb estos pressupostos és el "Govern del Titánic" perquè els sous dels alts càrrecs augmenten un 4%. En concret, el capítol de personal de la Generalitat puja en 356 milions fins als 5.785 milions, el sector públic augmenta un 11% fins a les 50 entitats, sis d'elles noves, i 156 milions.

Bonig ha afirmat que el govern del Botánic ha rebut 2.682 milions més en tres anys per la millora de la situació, mentre que han augmentat els impostos i taxes un 16% fins als 1.564 milions. D'esta manera, compten amb 4.246 milions d'euros de més que en lloc de millorar els servicis públics han servit per a "col·locar gent".

Així, ha constatat que "alçar la persiana" cada dia a la Generalitat costa 2.287 milions i presidència es dedica 20,4 milions per als seus "quiosquets".

En concret, ha assenyalat que dels 7 milions que suposa l'engegada de l'Agenda Valenciana Antidespoblació (Avant) 3 milions són per a "col·locar si queda algú per col·locar", un milió per a la compra de terrenys, s'ha qüestionat si la Generalitat va a ser ara terratinent, i solament 1,6 per a la millora de l'accessibilitat d'Ajuntaments.

Així mateix, de l'increment de 14 milions l'Agència Valenciana de

Turisme 10,8 milions són per a personal i dels 28 milions de l'Agència Valenciana de la Innovació 6,6 milions són per a personal. "Haurem de portar col·locats de fora", ha apuntat.

D'altra banda, ha criticat "l'aspecte visual" de la roda de premsa en la qual es van presentar els pressupostos perquè en la qual Oltra "va ocupar i va acaparar" tot el protagonisme mentre que Soler estava "empetitit, trist, sense ganes i sense il·lusió" a pesar de ser els tercers comptes del "suposat renaixement" de la Comunitat. "Va ser un poc patètic", ha assenyalat.

De la mateixa manera, ha assenyalat que en escoltar a Oltra dir que eren "els millors pressupostos d'este govern" li pareixia estar sentint a l'exconseller popular d'Hisenda Gerardo Camps. "No pot ser que usen les mateixes tècniques que han criticat", els ha retret.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento