Comunitat Valenciana

Podem: "Hauria de donar-se'ns molt malament per a votar que no i prorrogar els pressupostos"

  • VALÈNCIA, 31 (EUROPA PRESS)
Antonio Estañ
Antonio Estañ
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Antonio Estañ

El síndic de Podem, Antonio Estañ, ha mostrat la "predisposició" de la seua formació a arribar a acords per a traure avant els Pressupostos del Consell de 2018: "Hauria de donar-se'ns molt malament per a votar que no i prorrogar els pressupostos, que és un escenari que no volem en absolut".

Estañ s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació moments abans de començar la Junta de Síndics i després de presentar-se el projecte de Pressupostos en les Corts.

El secretari general de Podem a la Comunitat ha afirmat que el seu partit està "satisfet" amb algunes mesures reflectides en els pressupostos però unes altres "no s'han dut a terme tot el que ens agradaria", ha manifestat. Per açò, espera que es puga arribar a un acord en el tràmit parlamentari d'aprovació de pressupostos.

"Avaluem ara els pressupostos presentats, vegem on podem millorar-los i seguim avançant en el tràmit parlamentari", ha dit, per a agregar que, a partir d'ací, Podem tindrà una posició final.

L'objectiu de Podem, ha insistit, és arribar a un acord en el tràmit parlamentari. "La nostra idea -ha repetit- és seguir treballant des del principi, amb plena disposició perquè isquen aprovats. Ens queda un mes per a treballar i la nostra predisposició és plena", ha subratllat.

Interpel·lat per què hauria de passar perquè Podem votara que no als pressupostos, ha indicat: "Hauria de donar-se'ns molt mal per a votar que no i prorrogar els pressupostos, que és un escenari que no volem en absolut. Caldrà veure com de flexible és cadascun i com s'avança en les prioritats polítiques que per a nosaltres són fonamentals". Així, preguntat per si estan ara mateix més prop de votar que sí, ha dit: "Depèn del que passe en un mes".

D'altra banda, a Estañ se li ha interpel·lat per si recolzarien al PP si presentara una esmena a la totalitat dels pressupostos, ha respost: "Caldria analitzar-la, però donada l'experiència que acumulem, és bastant improbable que votem a favor".

MESURES NO COMPLIDES

Estañ ha posat com a exemples que no han arribat a acords amb el Consell en matèria de vivenda i sanitat. "Pensem que necessitem un verdader pla de xoc per a acabar amb la bambolla immobiliària i amb els desnonaments. I en sanitat, la pobresa farmacològica", ha enumerat. Per a estes partides estimen necessaris uns 160 milions en total.

Per contra, sí s'ha avançat amb el PSPV i Compromís en qüestions relatives a educació o en dependència. Preguntat per si dels 300 milions que exigeix per a ampliar les seues polítiques ha aconseguit la mitat més o menys, ha respost: "Grosso modo sí però és difícil d'avaluar. Haurem de fer una avaluació més detallada".

Respecte a la proposta d'implantar la taxa turística a la Comunitat, ha indicat que Compromís està d'acord amb la seua formació i el PSPV té una altra postura: "Estem veient si arribem a una proposta que satisfaça però tenint clar que hi haurà una proposta damunt de la taula", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento