Comunitat Valenciana

Col·legis diocesans proposen activitats i materials per a viure "el sentit cristià" de la festa de tots els sants

  • La Fundació Col·legis Diocesans 'Sant Vicent Màrtir' ha enviat als centres que integra materials inclosos en la programació pastoral del curs en el qual proposen activitats amb la finalitat de celebrar la festa de Tots els Sants i la commemoració dels Fidels Difunts, segons ha informat l'Arquebisbat en un comunicat.

Sobre este tema, han aclarit que amb estes activitats "no es pretén atacar" la tradició importada de fora de celebrar el 31 d'octubre la festa d'Halloween sinó que l'objectiu és subratllar "la necessitat de viure el sentit cristià de la festa de Tots els Sants, el dia 1 de novembre i la commemoració dels Fidels Difunts, el dia 2", han afegit.

Així, entre altres activitats que realitzen els alumnes dels col·legis diocesans es troben "la denominada Holywin, en la qual els xiquets es disfressen de sants amb la idea de conéixer millor la vida dels mateixos, iniciativa que també realitzen algunes parròquies de la diòcesi".

En este sentit, a través d'estos materials i activitats "conten als alumnes que la festa de Tots els Sants ens recorda que tots estem cridats la santedat i conéixer les vides dels sants ens ajuda en el nostre propi camí de santedat".

ALTRES INICIATIVES

A més dels col·legis diocesans, altres centres de la diòcesi han organitzat activitats amb motiu de la festa. És el cas del col·legi FASTA Madre Sacramento de Torrent, pertanyent a la Fraternitat d'Agrupacions Sant Tomás d'Aquino que, com a novetat d'este curs, celebrarà el 31 d'octubre a la vesprada "la gran festa de Tots els Sants, amb el lema 'Tots estem cridats a ser sants'".

Esta festa "inclourà jocs, castells unflables i activitats esportives, a més de la celebració d'una eucaristia com a acte central i un sopar amb les famílies i els professors", han explicat fonts del centre escolar.

Igualment, en este mateix centre han preparat en les aules activitats "encaminades a fer propera la santedat, ensenyant-los la vida dels sants extraordinaris, que tots coneixem, i també dels sants ordinaris, del dia a dia, i en eixe lloc estem tots nosaltres", han destacat des de la direcció del centre.

A més, en l'etapa d'Infantil "han après cançons sobre sants, en Primària cada curs ha aprofundit en un sant i adornat els passadissos amb les seues imatges, mentre que en Secundària han treballat que significa la santedat", segons les mateixes fonts, que han destacat que "amb estes activitats no es pretén atacar Halloween sinó viure els important d'esta festa com a cristians en un col·legi catòlic".

Pel seu costat, en l'església Sant Joan de l'Hospital de València han organitzat un concurs infantil de dibuix amb el lema 'El sant més simpàtic' perquè els més xiquets "representen al sant o santa que més els agrade o cride l'atenció per la seua vida" i, posteriorment, exposaran les obres enviades en el propi temple.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento