Comunitat Valenciana

Crítiques a Nules per una fulla parroquial "homòfoba" i que "ataca l'escola pública"

  • CASTELLÓ, 30 (EUROPA PRESS)

Diverses formacions polítiques han expressat el seu rebuig a la fulla parroquial d'este diumenge de l'església de Sant Bartolomé i Sant Jaime de Nules (Castelló) en considerar que conté afirmacions "homòfobes" i que "ataquen l'escola pública".

El text en qüestió es titula 'Romanç d'alumne d'escola moderna i avançada' i en ell es poden llegir versos com a "Papà, per favor, escolta: porta'm a un col·le normal. Que este col·legi d'ara M'està començant a espantar".

I segueix: "Dels xiquets de la meua classe/No hi ha dos que siguen igual/Perquè ací els profes volen/ molta originalitat/A Juan li agraden les xiquetes/Igual que a tu mare/ A Curro, xiquetes i xiquets/Per a major varietat/A Pedro solament els xiquets/Que al futbol saben jugar/Vicente no es decideix/prefereix experimentar".

"I quan òbric la boca sempre acabe fatal/Doncs si li responc la profe/Que alguna cosa està bé o està mal/O defenc el matrimoni (Excepte l'homosexual)/Parle d'amor per sempre/Respecte i fidelitat/O pense que els meus germans/Valen més que un animal/Em castiga per mestretites/I per ser un radical", agrega.

L'alcalde de municipi, David García Pérez, de Coalició de Centre Democràtic (CCD), ha expressat el seu rebuig a este text en un missatge pengeu en xarxes socials en el qual ho reprodueix i expressa: "Fulla parroquial a Nules vergonyosa i que atempta contra tota dignitat. El meu rebuig més absolut. Lluitaré per la igualtat i contra l'odi".

També s'ha fet ressò d'esta polèmica el PSPV-PSOE. Així, la secretària de Llibertats i Drets Civils l'Executiva Provincial del PSPV-PSOE, Aurora Martínez, ha mostrat, en un comunicat, el seu rebuig i condemna la fulla parroquial de Nules distribuïda en el dia d'ahir entre els feligresos de la localitat, pel seu "caràcter homòfob, insolidari, adoctrinanente, acientífic i vell".

DEMANEN QUE EL RECTOR ES DISCULPE

Considera que el 'Romanç d'alumne en escola moderna i avançada' "que es va marcar el rector de Nules, a més de resultar grosser, traspassa tots els límits del permissible", raó per la qual els socialistes reclamen una disculpa pública al rector, "ja siga per propi convenciment o perquè els seus superiors l'obliguen". "Creiem que ningú té dret a pujar-se a un púlpit per a ofendre milions de persones", assevera la representant socialista.

Per a Martínez, resulta "intolerable que el rector de Nules fite amb una postura extrema la diversitat que existeix actualment entre les famílies en la nostra societat".

Al Partit Socialista li "entristeix i molesta" que "després d'estes paraules hi haja un pensament adoctrinante i maniqueu entorn del concepte de 'normalitat', que per a este capellà tan retrògrad solament respon el matrimoni compost per un home i una dona".

A més, subratlla que la fulla parroquial de Nules "també suposa un atac a l'escola pública, a la qual criminalitza per reconéixer la diversitat sexual i familiar".

Martínez ha trencat una llança en favor dels docents de l'escola pública, "persones que han guanyat la seua plaça per oposició i que formen part d'una societat que demostra tindre una ment més oberta cap a les diverses tendències sexuals i a l'expressió de la identitat de gènere".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento