Comunitat Valenciana

El 77,1% dels treballadors valencians diu ser feliç en el treball, 5 punts menys fa 2 anys

  • La Comunitat Valenciana es col·loca com la novena autonomia amb empleats més satisfets, segons un estudi elaborat per Adecco.
  • El 48,1% dels enquestats considera que les empreses "encara no estan duent a terme suficients polítiques de felicitat laboral en les seues organitzacions".
  • Gaudir d'un horari que permeta la conciliació, el bon ambient i el desenvolupament d'habilitats són aspectes fonamentals per als enquestats.
Treballador autònom
Treballador autònom
PIXABAY
Treballador autònom

El 77% dels treballadors valencians diu ser feliç en el seu treball, cinc punts percentuals menys que dos anys arrere, quan els que asseguraven estar contents representaven el 82,1% dels enquestats, segons la VII Enquesta Adecco sobre Felicitat en el Treball. Es tracta de la proporció més baixa des que va començar a fer-se este estudi en 2011.

La Comunitat Valenciana es col·loca com la novena autonomia amb empleats més satisfets -era desena fa dos anys però 15 de les 17 autonomies han baixat este percentatge, algunes en major mesura que la valenciana- i se situa per damunt de la mitjana nacional (76,6%) malgrat el descens, segons ha informat Adecco en un comunicat.

Els empleats murcians són els que es declaren més feliços en el treball (84,4%); País Basc (79,4%); Canàries (78,1%); Astúries (77,8%); Navarra (77,8%); Andalusia (77,75%); Catalunya (77,6%) i Castella-la Manxa, 77,3%.

D'acord amb l'enquesta, el 57% dels treballadors valencians creu que la felicitat laboral "ha arribat per a quedar-se" mentre que un 20,6% dels enquestats afirma que en uns anys les empreses posaran el focus en altres valors i s'oblidaran de la felicitat dels seus empleats.

Els aspectes fonamentals per a aconseguir la felicitat a l'entorn del treball són gaudir d'un bon horari laboral que permeta la conciliació (8,37 punts sobre 10), gaudir d'un bon ambient de treball entre els companys (8,23) i el desenvolupament d'habilitats i competències personals (8,21 punts).

Per contra, tindre un bon salari (7,86), fins ara entre el millor valorat tots els anys pels valencians, cau fins a la sisena posició. Per a sis de cada deu enquestats per Adecco a la Comunitat, (el 64,9%) els treballadors que tenen salaris més elevats "no són més feliços en el seu treball per esta raó". De fet, un 70,6% d'ells renunciaria a una millor remuneració a canvi de major felicitat laboral, una intenció de sacrifici "molt superior" a la mitjana espanyola, que se situa en el 64%.

Quan se'ls pregunta en quina mesura influiria a l'hora d'optar a un lloc de treball o un altre que una empresa incloga polítiques de felicitat professional entre el seu paquet de beneficis, 9 de cada 10 valencians (94,4%) afirmen tindre-ho en compte i la mitat d'ells ho considera a més un aspecte "fonamental".

Polítiques de Recursos Humans

Sobre si les empreses estan incloent mesures relacionades amb la felicitat laboral en les seues polítiques de Recursos Humans, solament el 15,4% creu que sí ho fan de manera seriosa. Un altre 36,5% dels valencians pensa que s'està fent encara que "tímidament" i la majoria, el 48,1%, considera que les empreses "encara no estan duent a terme suficients polítiques de felicitat laboral en les seues organitzacions".

Un 48,1% dels treballadors consultats per Adecco a la Comunitat Valenciana veu com una mesura d'ajuda a la felicitat laboral la recent ampliació del permís de paternitat a quatre setmanes, encara que la considera "insuficient". Un 41,1% la veu com un pas "molt positiu" que marca la línia a seguir i solament el 10,8% manifesta que la felicitat en el treball "no vé donada per mesures d'este tipus".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento