Comunitat Valenciana

Oltra diu que la manifestació pel finançament és "un 'pollo' alegre" per a "fer-se valdre front la resta d'Espanya"

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha indicat que la manifestació del pròxim 18 de novembre per a reivindicar un finançament "just" és "necessària" perquè els valencians expressen que "no volen ser ciutadans de segona". "És el nostre 'pollo' alegre i esperançat", ha subratllat per a recordar el refrany espanyol que assenyala que 'qui no plora no mama' i subratllar: "Caldrà fer-se de valdre un poquet enfront de la resta Espanya".
Oltra en el ple de les Corts
Oltra en el ple de les Corts
TWITTER COMPROMÍS
Oltra en el ple de les Corts

Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per si considera que la manifestació és "efectiva i oportuna" des del punt de vista polític".

Sobre este tema, la també portaveu de l'executiu valencià ha subratllat que és "oportuna, necessària i peremptòria" perquè veu "important" que hi haja una "expressió popular massiva" que diga que els valencians no volen ser "ciutadans de segona".

Ha recordat que la Comunitat Valenciana és l'"única comunitat autònoma pobra que paga" i la "pitjor finançada", per la qual cosa ha remarcat que esta situació "ha d'acabar" i ha incidit en la necessitat que en el camí cap a un nou model de finançament la "realitat valenciana es visibilitze".

"LA MANIFESTACIÓ NO ÉS CONTRA NINGÚ"

Oltra ha indicat que els valencians volen formar part d'un Estat que "tracte en igualtat d'oportunitats als seus ciutadans", i ha puntualitzat que la manifestació "no és contra ningú, sinó a favor de tindre les mateixes possibilitats que la resta de territoris". "No som els únics que estem malament, i volem un equilibri en el repartiment financer entre CCAA", ha puntualitzat.

En este sentit, ha assenyalat que si "és veritat" el compromís del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que "se'n va a obrir el meló" per a reformar el sistema de finançament enguany, "la qual cosa convé és que els que hagen de negociar sàpien que la Comunitat està unida en esta reivindicació que va a favor de la defensa dels drets dels valencians".

"No volem que al final el conflicte territorial se solucione com sempre i els valencians passem la mà per la paret i els diners se'n vagen a altres llocs", ha afirmat Oltra, per a qui cal eixir al carrer i dir: "Esta vegada no anem a veure una altra vegada els diners passar cap a altres territoris".

Al seu juí, la manifestació es desenvoluparà amb "alegria, ànim i esperançats" i ha insistit en la necessitat que els valencians acudisquen per a expressar que amb ells "no es juga més". "És el nostre 'pollo' alegre i esperançat, però ja està bé", ha indicat per a assenyalar que "caldrà fer-se de valdre un poquet enfront de la resta Espanya".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento