Comunitat Valenciana

Oltra està "convençuda" que haurà pressupostos de 2018 i veu lògic que Podem vullga ser protagonista dels comptes

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, s'ha mostrat "convençuda" que haurà pressupostos de la Generalitat per a 2018 i, davant els dubtes sobre el suport manifestades per Podem, ha indicat que "té tota la seua lògica" que esta formació, tercera 'pota' de l'Acord del Botànic, vullga ser "protagonista" en la confecció dels comptes.
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
EUROPA PRESS
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic

"L'Acord del Botànic té tres potes encara que en el govern estiguem dos i legítimament les tres forces volen ser protagonistes", ha dit en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha remarcat que pressupostos "ha d'haver-hi" perquè en cas contrari no es podrien desenvolupar les polítiques d'eixe acord i hi ha "grans reptes" que afrontar en 2018.

Sobre l'escenari que es barreja en estos moments, Oltra ha indicat que és el d'aprovar els pressupostos el 31 d'octubre per a començar la seua tramitació parlamentària, amb el respatler en les seues línies generals de PSPV, Compromís i Podem, la qual cosa "no vol dir que després no hi haja esmenes" per qualsevol de les tres formacions i "ajustos fins" en el text.

Així mateix, preguntada sobre la tensió generada sobre esta qüestió, ha indicat que existeix, com en l'estrés, una tensió bona i una altra roïna i estan "en la tensió bona", que és normal perquè estan "vius", ha dit.

"Si no fóra així tindríem la sang d'orxata", ha advertit la portaveu de l'Executiu valencià, que ha indicat que cada departament intenta "rascar" dels comptes el màxim possible i està "barallant", com és lògic, per a poder desenvolupar els seus objectius. "Tothom està barallant, això és bo, si no seríem uns semats", ha agregat.

En relació a l'oferta plantejada tant per part del PP com de Ciutadans per a pactar els comptes, Oltra ha dit que no i ha recordat que les dos formacions estan fora de l'Acord del Botànic. No obstant açò, ha indicat que poden aconseguir-se acords puntuals, especialment amb Ciutadans, que pareix que són "més assenyats". El PP, ha agregat, no aposta per "rescatar persones" perquè ells "eren més de rescatar bancs".

També ha puntualitzat que quan s'especula amb la pròrroga de pressupostos "pareix que siga una cosa de segles", però està convençuda que el 31 estaran llests. "Però igual és l'1, si fan falta 24 hores més, serà l'1 i treballarem 24 hores més", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento