Comunitat Valenciana

Bonig demana a Puig frenar la "rendició del PSPV" i tira de bolero: "Com es pot voler dos alhora i no estar boig"

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)
El cap del Consell i la del PPCV, en una imatge d'arxiu
El cap del Consell i la del PPCV, en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
El cap del Consell i la del PPCV, en una imatge d'arxiu

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha reclamat al cap del Consell, Ximo Puig, que actue davant la "rendició del PSPV" en l'aprovació dels pressupostos autonòmics de 2018, en referència al que entén com una submissió a les "exigències" dels seus socis de govern -Compromís i Podem-.

Com a exemple, encara que ha reconegut les diferències "abismals" entre els seus gustos musicals i els de Puig, ha citat la tornada del bolero d'Antonio Machin 'Corazón loco': "Com es pot voler dos dones alhora i no estar boig", per a subratllar que el PPCV "fa un pas al capdavant i li estén la mà" perquè decidisca recolzar les seues mesures, per la qual cosa "ara depèn d'ell".

En declaracions als mitjans en els passadissos de les Corts, la 'popular' ha assegurat que ha sentit este dijous en el ple "vergonya com a filla i néta de socialistes" i ha assistit a "la rendició del PSPV", alguna cosa al que es nega: "El PP i el PSOE han construït esta comunitat i són dos partits de govern que en el bàsic han d'anar units".

Sota este prisma, ha recordat la proposta concreta que ha llançat al 'resident -les sis mesures que planteja el PPCV per a donar el seu suport als pressupostos- i ha assegurat que, "de veres", Puig no li ha contestat, a pesar que són propostes "parlades amb els socialistes"

Bonig ha al·ludit al "moment històric" actual per a la Comunitat Valenciana, davant el qual considera que 'populars' i socialistes "s'han de posar d'acord sobre el model de finançament, l'organització territorial i la posició de la Comunitat en els pròxims anys, així com les grans reformes que necessita".

"Portem molts anys enfrontant-nos uns a uns altres, marcant les diferències, i el PP està disposat a fer un pas al capdavant i a començar a repensar les qüestions fonamentals i a ajudar pel bé dels valencians", ha asseverat.

Este és l'objectiu que, segons ella, persegueix el paquet de mesures del PPCV: l'eliminació de la taxa turística, alguna cosa "aprovat per unanimitat en el Consell de Turisme", acabar amb el "xantatge lingüístic" amb un model amb dos línies i un pla de valencià en zones castellanoparlants, el suport al model de finançament, plans de contractació davant el "desastre de la Conselleria d'Economia, eliminació d'impostos de Successions i Transmissions i reducció de les llistes d'espera de Sanitat i construcció de col·legis amb "els 384 milions en quiosquets".

"S'ha hagut de crear l'Agència de la Innovació perquè Compromís té innovació i, com no s'aclareix, cal crear una administració paral·lela", ha il·lustrat.

Es tracta de mesures que, per a Bonig, "pot acceptar qualsevol membre del PSOE", per la qual cosa ha insistit que el PPCV no solament porta "una política del 'no'" i que recolzarà a Puig i als pressupostos "absolutament necessaris per a generar riquesa i ocupació" si el Consell les accepta.

"Després podem discutir i parlar de tot el que vullguen", ha afegit, per a subratllar que el seu partit no cessarà en l'oferiment: "Volem que el president siga el president i no el rei".

"A ELL LI AGRADEN ELS BOLEROS I A MI TAMBÉ"

La líder del PPCV ha afegit un símil musical que no li ha donat temps a introduir en la seua intervenció en el ple. "Els gustos musicals entre el president i jo són abismals, però en alguna cosa coincidim: a ell li agraden els boleros i a mi també", ha assenyalat.

Per açò, li ha dirigit una frase de la cançó d'Antonio Machin 'Corazón loco': "Com es pot voler dos dones alhora i no estar boig". "Jo no vull que (Puig) estiga boig, li done arguments i li estenc la mà parar que decidisca, ara depèn d'ell", ha reblat.

FINANÇAMENT

D'altra banda, Isabel Bonig ha retornat l'agraïment del cap del Consell al grup 'popular' per sumar-se este dijous a la declaració institucional en contra de l'infrafinançament. Demostra, al seu juí, que "la coherència és un valor important en la vida i en política", i que "el PP no s'ha mogut mai de la seua posició". "Nosaltres no tirem fanfarronades: ens equivoquem moltes vegades però a voltes també fem les coses bé", ha afirmat.

Açò sí, la 'popular' ha advertit que el PPCV no farà "més batalla política" en esta reivindicació, en considerar que és alguna cosa a "arreglar entre tots". Mentres, ha indicat que "uns altres opten per les manifestacions, molt legítimes", en referència a la convocatòria del 18N.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento