Comunitat Valenciana

Puig creu que és moment que els valencians "isquen al carrer amb tranquil·litat" per a reivindicar finançament just

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig en Corts
Ximo Puig en Corts
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig en Corts

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha indicat que en estos moments a Espanya hi ha una "crisi territorial" que no solament està a Catalunya i que se soluciona "comptant amb tots" i, en este sentit, ha lamentat la situació "insostenible" d'infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana. "La nostra voluntat és que per a fer possible que els valencians tinguem un futur que siga bo, crec que és el moment d'eixir al carrer amb tranquil·litat i serenitat i dir que els valencians ni som més ni menys que ningú", ha reivindicat.

Així ho ha asseverat Puig en la sessió de control, en resposta a una pregunta formulada pel síndic de Compromís, Fran Ferri, sobre "els reiterats incompliments de la Constitució per part del Govern central i els seus efectes sobre la qualitat de vida dels valencians".Sobre este tema, el cap del Consell ha subratllat que la Constitució és "més que l'article 155" i, en este sentit, ha apuntat a la importància de l'article 156.1 que assenyala que "les CCAA gaudiran d'autonomia financera per a complir i exercir les seues competències d'acord amb els principis de coordinació amb l'estat i solidaritat entre espanyols", ha dit.

Per a Puig, la realitat és que este article "no s'està complint a la Comunitat" i ha lamentat que la situació és "insostenible", per la qual cosa ha valorat la decisió de les forces sindicals, empresarials, socials i de la societat civil d'estar el pròxim dia 18 de novembre en la manifestació que reivindicarà un finançament just i en la qual s'exigirà "el que és nostre i ens correspon des d'una posició de lleialtat reivindicativa". "No estem per opcions rupturistes, sinó per opcions de justícia i d'un finançament just", ha remarcat.

Puig ha subratllat que el govern valencià "no va a consentir de cap manera que se seguisca incompliment la Constitució a la Comunitat". "Tenim un autogovern limitat i raquitizado i per açò la Comunitat ha donat una resposta conjunta, que va començar ací en les Corts, i que hem de fer arribar fins al final", ha reivindicat per a subratllar que han reclamat esta qüestió "en tots els àmbits" i amb tots.

"Nosaltres no estem en el carrer pel carrer, sinó en

la negociació permanent perquè el problema valencià existix i no és una quimera, sinó un realitat", ha subratllat, per a insistir que la posició del Consell és de "diàleg absolut",

però ha remarcat que volen solucions i "la societat civil té dret a expressar la realitat".

"En estos moments és evident que cal prendre decisions i no tot el problema territorial està a Catalunya, sinó que hi ha problema territorial a Espanya i esta crisi se soluciona explicant tot i nosaltres anem a parlar en el debat sobre la reforma constitucional que s'obrirà. La nostra voluntat és que per a fer possible que els valencians tinguem un futur que siga bo, crec que que és el moment d'eixir al carrer amb tranquil·litat i serenitat i dir que els valencians ni som més ni menys que ningú", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento