Comunitat Valenciana

El PSPV esclata contra Grezzi: "No anem a peatonalitzar la plaça de l'Ajuntament amb jardineres"

  • La tinent d'alcalde Sandra Gómez exigeix un projecte "seriós i rigorós" que comence a redactar-se aquesta legislatura i s'execute la que ve, "sense pegats".
  • Critica que és "una qüestió de respecte i formes" de la qual no es va informar als grups en la Junta de Govern Local.
  • "Fer açò per segona vegada no entra dins del justificable i el raonable", afirma en relació als anuncis del regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi.
Sandra Gómez
Sandra Gómez
AYUNTAMIENTO VLC
Sandra Gómez

La tensió ha tornat a disparar-se en el si del Govern tripartit d'esquerres que dirigeix Joan Ribó en l'Ajuntament de València. La portaveu de l'Executiu, que també és tinent d'alcalde i líder del grup socialista, Sandra Gómez, ha carregat durament contra el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, de Compromís, per l'anunci de la peatonalització parcial de la plaça de l'Ajuntament que va realitzar ahir dimecres aquest últim.

En paraules de Gómez, "el debat no està en si la plaça de l'Ajuntament ha de ser o no peatonalitzada", sinó en l'elaboració d'un projecte "rigorós i seriós". En la seua opinió, "no caben operacions urbanístiques blanes o pegats. És a dir, no anem a peatonalitzar la plaça de l'Ajuntament amb jardineres. Ha de ser un projecte rigorós que per descomptat lidere la Regidoria d'Urbanisme i que per descomptat siga conforme a la imatge que volem projectar com a ciutat".

Segons la regidora d'Economia i Turisme, "tots els grups polítics del Govern estem a favor de convertir València en una ciutat de places, com ja va avançar el grup socialista fa dos mesos. Tenim un projecte integral que comença en la plaça de Sant Agustín, que arreplega la plaça del Mercat, la plaça de la Reina i, com no, la plaça de l'Ajuntament". No obstant açò, ha matisat que aquest últim és un espai "emblemàtic, un projecte de ciutat. És el cor de València i el que es desenvolupe dins d'aquest espai ha de ser un projecte rigorós, seriós".

Per a Gómez, "és una qüestió de respecte i de formes. Governar en coalició suposa en ocasions ser prudent i també generós i sobretot ser respectuós amb les àrees de responsabilitat de la resta de companys. Per tant, els projectes de reurbanització de les places, com ja hem treballat durant aquests dos anys, els lidera Urbanisme. Entenem que un projecte tan important com el de la plaça de l'Ajuntament no pot fer-se en forma de pegats per altres àrees i no pot consistir a posar jardineres en la plaça", ha afirmat. 

Una altra de les crítiques cap a Grezzi es basa en la suposada falta d'informació als socis de Govern. "Tots els grans projectes de ciutat de totes les àrees es debaten dins del si de la Junta de Govern. No pot ser que, una vegada més, sempre hi haja una regidoria i un regidor que ometa donar aqueix pas previ. Ja d'alguna forma el grup socialista li ho perdonem perquè va haver-hi una actitud i una conducta d'esmena de solucionar el problema però per descomptat fer açò per segona vegada creiem que no entra dins del justificable i el raonable", ha afirmat Sandra Gómez. "Creiem que en un govern de coalició aquestes coses no poden consolidar-se com una dinàmica de funcionament", afig.

"Tampoc vull pertànyer a un ajuntament nyaps"

"Tampoc vull pertànyer a un ajuntament nyaps. El projecte de la plaça de l'Ajuntament ha de ser seriós, rigorós i que per tant requereix la redacció d'un projecte que ha de vindre de l'àrea d'Urbanisme. Volem recuperar espais per a la ciutadania i el projecte de la plaça de l'Ajuntament és un element importantíssim i per açò creiem que ha de ser seriós, rigorós i al que arribem aquesta legislatura és a iniciar la redacció d'aqueix projecte", ha explicat la portaveu socialista.

A més, en la seua opinió "és una demanda de la ciutadania, en els processos participatius és un dels projectes més votats, és una cosa que vol la gent. Però per descomptat és una cosa que hem de fer bé. No podem deixar-nos portar per les presses, ni per la necessitat de personalitzar els projectes que són de tots. Aquest és un projecte de ciutat i com tal ho hem de fer de forma tranquil·la, assenyada i pas a pas, i açò passa perquè aquesta legislatura fem la redacció del projecte, no perquè posem el primer test".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento