Comunitat Valenciana

Puig valora que la Comunitat supera per primera vegada des de 2009 els 2 milions d'ocupats: "Això és estabilitat"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha aprofitat la sessió de control en les Corts per a posar en valor les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) fets públics este dijous, que reflecteixen que la valenciana és la comunitat amb major augment de l'ocupació en l'últim trimestre i "per primera vegada des de 2009 supera els dos milions de llocs de treball". "Això és estabilitat", ha dit.
Un obrer en el seu lloc de treball
Un obrer en el seu lloc de treball
MINISTERIO DE EMPLEO
Un obrer en el seu lloc de treball

Així s'ha pronunciat el cap del Consell en la seua resposta a la pregunta de la portaveu del PPCV, Isabel Bonig, de si considera que l'Executiu valencià "és un risc per a l'estabilitat de la Comunitat Valenciana". Sobre este tema, ha preguntat a la diputada si "té consciència real del que passa a la Comunitat" perquè des que el PP està en l'oposició "les coses funcionen millor per als valencians".

Puig ha indicat que malgrat els auguris que "anava a ser tot terrible" les dades de l'EPA mostren que és la regió en la qual més persones han trobat treball en l'últim trimestre. "Esta és la terra dels valencians, oberta i més estable que els últims anys que van governar vostés", ha remarcat.

"Com va a ser inestable una terra que lidera l'augment de l'ocupació, on venen empresaris a invertir i a buscar seguretat jurídica?", ha preguntat, recordant que ho diuen tant economistes com el Financial Times, que es refereix a la Comunitat Valenciana com a "exemple de la recuperació econòmica" quan abans es referia a ella com a "exemple del col·lapse i la corrupció".

Bonig ha preguntat a Puig "quant ha costat" a les arques que el Financial Times parle així, davant el que el president ha lamentat que qüestione a esta publicació: "No hem donat ni un euro, ha mentit".

La dirigent del PP ha recordat a Puig algunes dades com els de pobresa infantil o els desnonaments i ha lamentat que "no existeix Consell, no existeix president", demanant a la vicepresidenta, Mónica Oltra, "menys festa i plató i més treball".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento