Comunitat Valenciana

Una multitudinària marxa de taxis recorre València contra una llei "dictatorial" que "agrana els drets adquirits"

  • Una multitudinària manifestació de taxistes ha recorregut els carrers de València este dimecres per a denunciar que el Consell pretén engegar una Llei del taxi que consideren "política i partidista" i que "agrana tots els drets adquirits". A més, asseguren que l'actuació del Govern valencià segueix una "línia dictatorial".
Protesta de taxistes a València
Protesta de taxistes a València
ASOCIACIÓN GREMIAL TAXI VALENCIA
Protesta de taxistes a València

Així ho ha explicat este dimecres a Europa Press el president de l'Associació Gremial del Taxi de València, Ismael Arráez, qui ha indicat que la mobilització inclou l'entrega d'un manifest en les Corts Valencianes, on este dijous es debatrà en el ple esta norma legal. La marxa -que ha congregat uns 2.000 conductors, segons els convocants- ha arrancat a les 10.00 hores des de les Torres de Serrano i transcorrerà fins a la Plaça de Tetuán.

Arráez ha lamentat que des del gremi no entenen per què es vol canviar la llei regulatòria del sector de l'any 2011, ja que va ser "consensuada" i ha criticat que ara es vol aprovar una norma "partidista" que "agrana" 39 dels 41 articles que van ser acordats, la qual cosa entén que suposa una "pèrdua de drets tremenda".

Este portaveu ha assenyalat que des del Govern valencià no els "escolten" i "volen imposar", per la qual cosa ha afirmat que "porten una línia dictatorial" i "desconeixen el sector".

Entre les mesures amb les quals més discrepen estos taxistes, Arráez ha destacat que esta llei "pot portar a posar data de caducitat a la llicència"; que davant la "moltíssima competència" de VTC i "cotxes pirata" que "estan fent molts servicis il·legals" i ofereixen vehicles de 8 o 9 places, esta llei lleva als taxistes la possibilitat d'emprar cotxes amb esta capacitat, o una "expropiació encoberta", ja que "obliga els treballadors a vendre els seus vehicles si tenen més d'un" amb la premissa "un autònom, un titular".

"VA A ACABAR EN ELS TRIBUNALS"

Així mateix, ha assegurat que esta norma "va a acabar en els tribunals" perquè opina que "va a fer mal". Preguntat per la possibilitat que recórreguen a la justícia per a frenar esta Llei del Taxi, el president ha comentat que no solament pot ocórrer que la recórrega l'associació, sinó també que "qualsevol taxista es plantege posar una denúncia".

El president de l'Associació Gremial del Taxi de València ha sostingut que els estan "llevant la seua manera de vida" amb una llei "política i partidista", mentre que ha explicat que no espera que cap dels grups polítics que recolzen esta nova llei es reunisca amb ells. "Van a passar el corró", ha lamentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento