Comunitat Valenciana

8.758 dones tenen protecció policial a la Comunitat per situacions de violència de gènere

  • Un total de 81 municipis valencians s'han incorporat al Viogen, eina de coordinació per a atendre i protegir a les víctimes.
  • Durant tres dies de treball, un seminari de la Policia Local tracta el problema de la violència contra les dones des de diferents prismes.
  • Segons Moragues, l'educació ha de ser un "pilar estratègic" per a la prevenció de qualsevol tipus de violència entre els xiquets i, especialment, entre els joves.
Seminario policial, jurídico y social sobreviolencia de género
Seminario policial, jurídico y social sobreviolencia de género
DELEGACIÓN GOBIERNO CV
Seminario policial, jurídico y social sobreviolencia de género

Un total de 8.758 dones reben atenció o protecció policial a la Comunitat Valenciana dins del Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere i hi ha 131 polseres telemàtiques actives per a garantir les mesures d'allunyament, segons les dades donades a conèixer aquest dimecres per la Delegació del Govern, que ha destacat que 81 municipis de l'autonomia s'han incorporat al Viogen, eina de coordinació per a atendre i protegir a les víctimes "de forma efectiva".

El delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha participat aquest dimecres en el 'Seminari policial, jurídic i social sobre primeres actuacions en matèria de violència de gènere i sexual', organitzat per la Prefectura Superior de Policia.

En el seminari han participat la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de l'Oliva; el fiscal superior en funcions, Gonzalo López Ebri; el director general Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel i el cap superior de Policia, José Javier Cuasante.

1.000 milions en cinc anys

Durant la seua intervenció, el delegat de Govern ha destacat el "paper fonamental" que ha de desenvolupar el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere per a atallar aquest problema. "El Govern ha impulsat un acord sense precedents, unint a tots els grups sota un gran pacte. Ha de ser nostra arma per a combatre el terrorisme masclista", ha defensat.

Amb una dotació de 1.000 milions d'euros en cinc anys, el Pacte d'Estat inclou mesures com la formació especialitzada en violència obligatòria i avaluable per a obtenir el títol en carreres sanitàries, judicials, policials i educatives, més mitjans físics i humans en els jutjats de violència de gènere i una policia especialitzada 24 hores.

El delegat ha agraït a la Policia Nacional la celebració d'aquest seminari que, durant tres dies de treball, tractarà el problema de la violència contra les dones des de diferents prismes.

"És important que treballem junts i coordinats, de cara a trobar i planificar estratègies i mesures eficaces", ha afirmat Moragues, qui ha assenyalat que l'educació ha de ser un "pilar estratègic" per a la prevenció de qualsevol tipus de violència entre els xiquets i, especialment, entre els joves.

Xarrades informatives en col·legis

La violència de gènere va ser la temàtica de xarrades més sol·licitada el passat curs escolar dins del Pla Director per a la Convivència i Millora de la Seguretat en els Centres Educatius i els seus Entorns, una iniciativa del Govern d'Espanya, mitjançant la qual les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat han impartit un total de 2.183 xarrades informatives sobre aquesta temàtica.

Moragues, que ha tingut un esment per a les víctimes, ha recordat que la Delegació per a la Violència de Gènere ha rebut enguany 31,7 milions d'euros, un 25% que en 2016 i ha animat als municipis amb Policies Locals al fet que s'unisquen al sistema VioGen, al que ja s'han incorporat 81 localitats de la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento