Comunitat Valenciana

El Consell esgotarà el termini i presentarà el dimarts els pressupostos de 2018

  • Ho farà dins del termini que marca l'Estatut d'Autonomia, que fixa la data límit en l'1 de novembre.
  • S'ha remés a Les Corts un escrit en el qual s'informa que "no pot confirmar" la seua presentació el divendres 27 d'octubre com estava previst.
  • En passats exercicis també es va esgotar el termini que marca la normativa, tal com recorda la Generalitat.
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
EUROPA PRESS
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic

El Consell preveu presentar i aprovar dimarts que ve 31 d'octubre el Projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'exercici de 2018, en un ple extraordinari i dins del termini que marca l'Estatut d'Autonomia que fixa la data límit en l'1 de novembre. Així ho han confirmat fonts de la Generalitat, que ha remés a Les Corts un escrit, firmat pel conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, en el qual informa que "no pot confirmar" la seua presentació el divendres 27 d'octubre com estava previst.

D'esta manera, l'executiu valencià esgotarà el termini que marca l'Estatut. En l'escrit remés a les Corts el Consell assenyala que "com més prompte millor es comunicarà la data de remissió del Projecte de Llei que, en tot cas, tindrà lloc abans del dia 1 de novembre". Segons han confirmat estes fonts, la presentació serà el 31.

Sobre este tema, des de la Conselleria d'Hisenda recorden que en passats exercicis també es va esgotar el termini que marca la normativa i es van presentar els comptes el 31 d'octubre perquè "el normal és aprofitar el termini legal" que finalitza eixe dia.

En este sentit, assenyalen que en 2012 els Pressupostos de la Generalitat per a 2013 els va aprovar el Consell en un ple extraordinari el dimarts 30 d'octubre de 2012 i es van presentar en Les Corts el mateix dia.

Una altra situació diferent va ser la de 2015, quan els comptes per a 2016 es van aprovar en un ple extraordinari el dijous 29 d'octubre i es van entregar en Les Corts el divendres, 30 d'octubre, mentre que en 2014, per exemple, els comptes de 2015 es van aprovar l'últim dia del termini legal, el 31 d'octubre, i es van presentar a Les Corts el mateix dia, que coincidia que era divendres.

Així mateix, indica que en 2011 es va entregar a Les Corts el pressupost el dilluns, 31 d'octubre; en 2010, el dijous, 28 d'octubre; en 2009 el dijous, 29 d'octubre i en 2008, el dimecres, 29 d'octubre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento