Comunitat Valenciana

STEPV exigeix la "substitució immediata" de tot el professorat de baixa que treballa en els SPES

  • El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha exigit la "substitució immediata" de tot el professorat de baixa que treballa en els Servicis Psicopedagògics Escolars de Sector (SPES), ja que és inacceptable que "l'administració al·legue que no donen atenció directa per a no ser substituïts".

STEPV assenyala, en un comunicat, que "comparteix el malestar que hi ha en gran quantitat de SPES on la Conselleria d'Educació no està substituint el professorat que es troba de baixa o en qualsevol altre tipus de permís, com el de maternitat, des de l'inici d'este curs escolar".

"I esta situació -prossegueixen- està agreujada en saber que estes pràctiques de no substituir este professorat venen arrossegades des de principi d'enguany 2017, on diversos SPES van patir que no es reemplaçara a les persones que es trobaven de baixa o en permís de maternitat".

Esta situació, segons el sindicat, ja va ser comunicada a la Conselleria a final del curs passat en Mesa Sectorial, "rebent com a resposta per part de l'administració la manca de pressupost i que este professorat no té atribució docent directa d'hores lectives en alumnat, segons argumenta la Conselleria d'Hisenda".

Ara de nou, STEPV ha exigit "la immediata substitució d'este professorat vital per a l'òptim funcionament de les funcions dels SPES i de tot els professionals que treballen".

Són, subratllen, "una ferramenta fonamental per a la detecció i l'atenció adequada de l'alumnat en necessitats específiques de suport educatiu i per a fomentar la inclusió educativa de l'alumnat de tots els centres educatius en els quals desenvolupen les seues funcions, per tant, han de ser igualment substituïts perquè el servei i l'atenció a l'alumnat amb més necessitats funciona correctament".

"UNA BARBARITAT"

"És absurd i una barbaritat argumentar que no tenen docència directa amb l'alumnat per a no substituir-los", resumeix STEPV.

El sindicat detalla que disposa de dades de 24 SPES del total de 34 existents. D'estos 24, falta professorat per a substituir en 18, la qual cosa significa que el 75% dels SPES no han substituït el professorat de baixa. STEPV afig que en alguns casos tenen fins a quatre treballadors, la qual cosa fa "insostenible esta situació i conseqüentment no poden desenvolupar les seues funcions en condicions".

A més, STEPV diu tindre constància que "en alguns casos tampoc s'està abonant el complement de SPES que té tot el professorat d'estos centres".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento