Comunitat Valenciana

La demanda estrangera, "clau" en el sector immobiliari de la Comunitat Valenciana, segons BBVA Research

  • El 32,7% de les transaccions immobiliàries del primer semestre de 2017 a la Comunitat Valenciana han sigut firmades per ciutadans estrangers, una xifra que augmenta fins al 48,6% quan es pren com a referència la província d'Alacant. Així mateix, la demanda de residents en altres comunitats autònomes que busquen en la regió una segona residència s'ha mostrat com el segment més dinàmic i ha crescut un 26,2% respecte al primer semestre de l'any passat.
Venda de vivendes
Venda de vivendes
EUROPA PRESS
Venda de vivendes

Les dos variables són "claus" en l'expansió del mercat immobiliari a la Comunitat Valenciana, segons apunta el Servei d'Estudis de BBVA Real Estate en un comunicat.

En l'Observatori Immobiliari de la Comunitat Valenciana, BBVA Research subratlla que la venda de vivendes ha crescut un 16,5% entre gener i juny, un poquet per davall de la mitjana nacional (17,3%), segons les dades del Ministeri de Foment. Encara així, el volum es troba molt per davall del màxim aconseguit en 2004, quan es van vendre quasi 150.000 vivendes, precisa.

Per províncies, el major increment de vendes es va produir a València, on les transaccions van créixer el 21,9% fins les 15.179 operacions; a Alacant el volum de vendes va ascendir a 20.143, un 13,8% més que en el primer semestre de 2016 i a Castelló es van vendre 3.616 vivendes, un 11,1% més.

El pes de la demanda estrangera segueix sent "molt rellevant" en la regió en este tipus d'operacions. Així, més de tres de cada deu transaccions (el 32,7%) han sigut firmades per estrangers, "encara que l'exposició és molt heterogènia en les diferents províncies, molt més alta a Alacant que a València o Castelló", puntualitza l'economista del Servei d'Estudis de BBVA Real Estate Félix Lores.

En concret, assenyala, els estrangers van adquirir el 48,6% de les vivendes venudes a Alacant, percentatge que es redueix al 18,5% a Castelló i al 15,1% a València.

PREU DE LA VIVENDA EN ASCENS

El preu de la vivenda a la Comunitat continua elevant-se animat per l'ascens de les vendes, a un ritme de el 1,9% pel que fa a fa dotze mesos.

En municipis com Vinaròs (Castelló) o Calp (Alacant), el preu del metre quadrat ha crescut en el primer semestre de l'any per damunt del 10%. També destaca el comportament dels preus a Oliva (+8%), Dénia (+6,8%) o Benidorm (+6,4%).

D'esta manera, la vivenda s'ha revaloritzat en quasi un 10% des que el preu va tocar sòl en l'últim trimestre de 2013, segons l'Índex de Preus de la Vivenda de l'INE.

MODERACIÓ EN EL CREIXEMENT DELS VISATS

Després de dos anys de "notable increment" en la firma de visats, en 2017 el creixement de permisos per a iniciar noves vivendes serà "menys intens", apunta el BBVA Research.

En el primer semestre de l'any s'han firmat a la Comunitat Valenciana 4.709 visats, un 8,1% més que fa un any, encara que la xifra és inferior al creixement dels visats en territori nacional, que ha escalat un 24,4% respecte a l'any passat.

Per províncies, s'observen augments interanuals dels visats a València i Castelló entre gener i juliol de 2017. En la primera es van visar 1.205 vivendes (+67,4%) i en la segona es van firmar 273 visats (+18,7%). Per contra, a Alacant es van aprovar 3.231 permisos, el 5,1% menys que en els set primers mesos de 2016, un descens que precedeix a dos anys de creixement intens.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento