Conductors infractors podran canviar la presó per ajuda a les víctimes

Hi haurà 20 judicis diaris per delictes de circulació. Interior donarà l’oportunitat als condemnats per delictes de trànsit perquè facin treballs en beneficis de la comunitat, en lloc d’anar a la presó.Ho faran a l’Institut Guttmann. «Acompanyaran pacients, els ajudaran a fer esport o col·laboraran en tasques de manteniment de l’hospital», va puntualitzar el director gerent del Guttmann, Josep Maria Ramírez.

Augmentarà el nombre

Segons la consellera d’Interior, Montserrat Tura, s’espera que cada dia siguin 20 els conductors jutjats per delictes relacionats amb la circulació. Ara mateix, són 844 les persones que compleixen mesures penals alternatives. Es pronostica que n’augmentarà el nombre arran de l’enduriment del Codi Penal dissabte passat.

Lògicament, no tots els penats podran participar d’aquestes mesures penals alternatives. El jutge només podrà variar la presó si la pena no supera els dos anys.

D’altra banda, el Síndic va rebre 759 queixes de discapacitats entre els anys 2002 i 2007 per problemes d’accessibilitat.

Pocs contractes a discapacitats

UGT de Catalunya va denunciar ahir la «poca sensibilitat» de les empreses a l’hora de contractar persones amb discapacitat, segons va publicar 20 minutos el 8 d’octubre. La situació s’agreuja més amb les dones (3.578 contractes en 2006), que són agafades en una proporció un 50% inferior als homes (5.195 en el mateix període). La temporalitat és un altre problema: la majoria de les contractacions van ser d’entre sis i dotze mesos (32%) o de durada indeterminada (24%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento