Comunitat Valenciana

Unanimitat en les Corts per a iniciar la modificació de l'Estatut de persones amb discapacitat

  • El ple de les Corts Valencianes ha aprovat per unanimitat l'inici de la modificació de la llei sobre l'Estatut de les persones amb discapacitat, que data de 2003, amb l'objectiu d'adequar-la a les novetats introduïdes per la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de l'ONU en 2006 i ratificada per Espanya en 2007.
Discapacitat
Discapacitat
FUNDACIÓN ONCE
Discapacitat

La proposició de llei per a executar eixa reforma ha sigut presentada pels cinc grups i compta amb el criteri favorable del Consell, encara que els parlamentaris han criticat que hagen hagut de passar deu anys per a adaptar la llei a les consideracions establides per l'ONU.

Tal com recorda el Consell en el seu criteri, la proposta de modificació de l'Estatut de les persones amb discapacitat estableix el reconeixement dels drets en condicions d'igualtat a la vida de forma independència, a la participació social, a l'educació, al treball, a la vida cultural o a la justícia, entre uns altres.

Es tracta de passar d'un model d'integració al d'inclusió. També, en el marc de la consecució d'eixa vida autònoma i independent, incorpora indicacions en matèria d'accessibilitat.

Les diputades del PSPV Concha Andrés i de Compromís Mónica Àlvaro han valorat esta iniciativa perquè les persones amb diversitat funcional puguen gaudir de tots els drets i llibertats, i s'han mostrat convençudes que d'esta iniciativa pot eixir "un bon treball".

La parlamentària del PP María José Catalá ha mostrat el seu respatler a la proposta, però ha indicat que seria "lloable" que el Consell s'unira a ella -hi ha una iniciativa legislativa pròpia paral·lela per a l'adaptació terminològica i harmonització de determinats articles- i ha instat a no generar "expectatives que després no es complisquen" en àmbits com la integració laboral, recordant que hi ha 28 expedients no resolts amb els Centres Especials d'Ocupació.

Des de Ciudadanos Antonio Woodward ha lamentat que la llei haja estat una dècada sense arreplegar els principis de la Convenció de l'ONU, mentre que des de Podem Fabiola Meco ha coincidit en eixe retard en la translació d'eixe reconeixement de drets.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento