Comunitat Valenciana

Oltra diu que la Generalitat és part en la causa contra una cuidadora d'un centre de Sogorb en ser menors tutelats

  • La consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat este divendres que, quan el jutjat de Sogorb (Castelló) que s'ocupa la suposada agressió i insults racistes a un xiquet intern en un centre de menors per part d'una cuidadora els cride la Generalitat Valenciana "estarà ací", ja que és part del procés en ser Govern valencià el tutor dels xiquets. "No és potestatiu", ha apuntat.
Oltra en la rueda de prensa tras el pleno del Consell
Oltra en la rueda de prensa tras el pleno del Consell
EUROPA PRESS
Oltra en la rueda de prensa tras el pleno del Consell

Oltra s'ha pronunciat en estos termes en ser preguntada, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, per la decisió del Jutjat d'Instrucció número 1 de Sogorb, que investiga la suposada agressió i insults racistes a un xiquet intern en un centre de menors per part d'una cuidadora, de transformar les diligències prèvies en un procediment de delicte lleu de lesions a petició de la Fiscalia, única acusació, i per què el Consell no s'havia personat en la causa.

Sobre este tema, la vicepresidenta ha recordat que el cas va sorgir després d'una denúncia per part de la Guàrdia Civil i que la monitora va ser contractada pel servici de desplaçament per a acompanyar als menors en el trajecte amb autobús i no per la conselleria. En qualsevol cas, ha apuntat que és "obvi" que "no era l'adequada" i que l'endemà dels fets ja no va acudir.

La Conselleria va decidir que anaren els propis cuidadors del centre els que acompanyaren als menors durant el trajecte perquè són els que "millor" els coneixen. "A partir d'ací, no hem tingut un 'feedback' però com -els xiquets del centre- són tutelats nosaltres hem d'estar personats. Quan el jutjat ens cride estarem perquè no és una qüestió potestativa. Hem de ser part", ha postil·lat.

D'altra banda, sobre l'adjudicació de l'atenció dels menors del centre de Sogorb ha assenyalat que "està en tramitació en diferents fases perquè cada lot té un ritme diferent". "És una qüestió administrativa", ha apuntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento