1 Ximo Puig espera que la resposta de Puigdemont "permeta avançar en la distensió"
1 Ximo Puig espera que la resposta de Puigdemont "permeta avançar en la distensió" GVA

"Este és el camí: ha d'haver-hi distensió, compliment de la llei i diàleg; és l'única recepta possible", ha afirmat Puig a preguntes dels periodistes a Peníscola (Castelló) este divendres, un dia després d'acudir als actes a Madrid amb motiu del Dia de la Hispanitat.

Encara que el cap del Consell ha subratllat que "la situació de Catalunya encara és complicada", ha reconegut que "és cert que en les últimes hores i dies sembla que hi ha una certa distensió".

Sota este prisma, ha expressat la seua voluntat que la resposta de Puigdemont al requeriment de l'Executiu de Mariano Rajoy "permeta avançar en esta distensió i diàleg".

EMPRESES CATALANES

Respecte al trasllat d'empreses de Catalunya a la Comunitat Valenciana i sobre si hi ha hagut nous contactes amb el Consell, Puig ha explicat que "hi ha hagut converses amb entitats bancàries i empreses, que pregunten respecte a qüestions determinades".

Ara bé, el president ha subratllat que estos contactes es realitzen "des d'una posició de lleialtat en general", sense "cap actuació concreta" ni "intent de captació en concret (d'empreses) de Catalunya".

Ha reiterat a més que al Consell no li "alegren en absolut" les causes que motiven esta situació, el conflicte català.

Quant a les firmes que ja han anunciat el seu trasllat, ha advocat per "donar-los la millor cobertura possible i 'aterratge' perquè es puguen instal·lar", una decisió en la qual veu "garantia d'estabilitat i capacitat d'atracció d'inversió" de la Comunitat Valenciana.

"Estem absolutament disposats al fet que puguen venir, no només de Catalunya, sinó de qualsevol part d'Espanya o del món", ha asseverat.

Consulta aquí más noticias de Castelló.