Comunitat Valenciana

Moragues consultarà a la Unió de Periodistes mesures de protecció per a reporters davant manifestacions de risc

  • VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)
Reunió del delegat del Govern amb representants de la Unió de Periodistes
Reunió del delegat del Govern amb representants de la Unió de Periodistes
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO EN LA CV
Reunió del delegat del Govern amb representants de la Unió de Periodistes

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, s'ha compromès amb la Unió de Periodistes Valencians a comptar amb l'opinió d'esta entitat davant futures manifestacions que la Policia considere de risc amb l'objectiu d'establir mesures de protecció als reporters.

Així ho han acordat en una trobada celebrada este divendres el delegat del Govern i la presidenta de l'associació de periodistes, Noa de la Torre, i en la qual també ha participat el membre de l'executiva de la Unió Biel Aliño.

En atenció als mitjans, Noa de la Torre ha explicat que de forma prèvia a una pròxima manifestació que "poguera tindre tensió prèvia o que poguera entendre la Policia que fóra sensible en eixe sentit" es consultarà a periodistes i fotoperiodistas perquè transmeten quals són les seues necessitats davant la cobertura d'"una manifestació en la qual puguen veure perill per a la seua integritat física, com ha passat en este cas", en referència als incidents violents protagonitzats per grups d'ultradreta el passat 9 d'octubre.

D'altra banda, l'associació de periodistes ha fet entrega a Moragues d'un document amb fotografies i vídeos "perquè la Delegació puga tindre també més informació sobre el que va passar, sobre les agressions, la identitat dels possibles agressors i perquè tinguen tota eixa informació, que posteriorment nosaltres també portarem a Fiscalia", ha assenyalat De la Torre.

El delegat, per la seua banda, ha expressat la "condemna contundent i unànime a qualsevol tipus de manifestació de violència i a les agressions que es van produir el dilluns" en la qual han coincidit les dos parts.

Així mateix, ha recordat que el dilluns es va iniciar una investigació sobre els incidents produïts entorn de la manifestació vespertina del 9 d'octubre, el dimarts es van dur a terme una sèrie d'identificacions, el dimecres al matí va haver-hi una reunió entre la Policia Nacional i la Fiscalia de València i eixa vesprada es va procedir a la primera i fins ara única detenció. "Ara mateix el cas està judicialitzat, cal respectar els temps de la Justícia i estem treballant de la mà amb l'autoritat judicial", ha destacat Moragues.

També ha ressaltat que en les pròximes hores està previst que es faça entrega per part de Delegació a Fiscalia d'un informe complementari i ha apuntat que s'estan visionant imatges i estan traslladant a les persones perjudicades o agredides que "presenten denúncia i aporten tot tipus d'arxius, de vídeos i d'imatges que puguen servir per al procés judicial que ja s'ha iniciat".

"El cas està judicialitzat, hi ha un fiscal encarregat de la instrucció, se li està donant tot tipus d'informació en forma d'imatges i vídeos i se'n va a seguir remetent eixa informació i serà la Justícia la que ens diga quals són els passos a donar; nosaltres estem subjectes a les diligències que diga la Justícia que cal realitzar", ha afirmat.

DEMANA "TRELLAT" ALS POLÍTICS

El delegat del Govern a la Comunitat també ha aprofitat esta compareixença per a demanar "tranquil·litat, trellat i sentit cómun" als responsables polítics de l'autonomia i també ha sol·licitat "que en cap cas es facen declaracions que alimenten els extremismes".

"Estem percebent que hi ha molta radicalitat al nostre al voltant i hem d'apel·lar a la moderació. Que les declaracions públiques en cap cas alimenten els extremismes", ha expressat Moragues.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento