El PP demana retirar Educació a Compromís "per a frenar l'adoctrinament nacionalista"
El PP demana retirar Educació a Compromís "per a frenar l'adoctrinament nacionalista" I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

La portaveu d'Educació del Grup Popular en les Corts Valencianes, Beatriz Gascó, ha demanat al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la retirada de la cartera d'Educació a Compromís -l'ocupa el conseller Vicent Marzà- "per a frenar l'adoctrinament nacionalista en les aules" i ha demanat l'obertura d'una investigació "després de la distribució en els centres públics d'una agenda escolar amb el mapa dels 'Països Catalans'".

Beatriz Gascó ha assenyalat, a través d'un comunicat, que "hi ha molts antecedents d'adoctrinament que es venen succeint durant els dos últims anys en els centres educatius de la Comunitat Valenciana i esta és la gota que ompli el got perquè és molt perillós seguir per esta deriva". La diputada popular s'ha referit així a les informacions sobre la difusió en centres públics de la Comunitat Valenciana "d'una agenda escolar amb topònims de les localitats en català, un mapa situant les tres províncies als Països Catalans i una apologia manifesta del català".

Gascó ha recordat que "Marzà ha permés que escolars isquen a tallar carrers amb banderes catalanes, s'han col·locat cartells propagandístics d'una entitat catalanista com Escola Valenciana, s'han introduït en les aules materials didàctics de persones condemnades per apologia del terrorisme, s'ha intentat fer xantatge a les famílies amb la llengua, s'han venut bitllets de loteria per a finançar accions pancatalanistes".

Al seu juí, "ens trobem davant un nou episodi de promoció del secessionisme en les aules i des del PP no anem a consentir que estos actes totalment reprovables siguen la tònica general del nostre sistema educatiu mentre Marzà no solament no fa per a evitar-ho sinó que pareix encoratjar-ho. Està deslegitimat per a seguir en el càrrec perquè mai ha actuat".

Mocions en ajuntaments

La diputada 'popular' ha demanat l'obertura d'una investigació per a depurar responsabilitats. "Volem que s'òbriguen expedients informatius a totes les persones d'eixos centres que hagen contribuït al repartiment de l'agenda escolar. Exigim que es retire de forma immediata eixe material i qualsevol un altre que atempte contra la nostra Constitució i el nostre Estatut d'Autonomia".

Així mateix, Gascó ha anunciat la presentació de mocions en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a "crear un grup d'inspectors específic que vetle perquè el repartiment del material didàctic que es faça en els centres escolars siga conforme amb la Constitució i l'Estatut d'Autonomia".

En la mateixa línia, Beatriz Gascó ha manifestat que "ara s'entén per què el tripartit va derogar amb tanta celeritat la llei de senyals d'identitat aprovada en l'anterior legislatura, perquè en la llei hi havia un apartat en el qual es retirava la subvenció a totes aquelles entitats que en les seues activitats atemptaren contra l'Estatut d'Autonomia". "Ara veiem clares quals eren les raons per a derogar-les, deixar que entitats pancatalanistes camparen a gust en els centres públics sense que assumiren cap responsabilitat", ha insistit.

"Full de ruta que l'independentisme català"

Així mateix, ha exigit la devolució de la subvenció per la distribució d'eixes agendes "amb diners públics". "En cap concepte l'elaboració de les agendes pancatalanistes pot servir com a justificació per a percebre fons públics. La Generalitat no pot pagar l'elaboració d'un material que atempta contra els principis de la nostra terra i contra el nostre Estatut d'Autonomia", ha asseverat.

"No estem, per desgràcia, davant un fet aïllat. Se succeeixen els atropellaments. Per açò des del PP li exigim a Puig que li retire la cartera d'Educació a Compromís i allunye a Marzà dels nostres fills als quals vol adoctrinar en el seu nacionalisme, seguint el mateix full de ruta que l'independentisme català", ha agregat.

Finalment, la diputada 'popular' ha assenyalat que "un partit nacionalista els màxims dirigents del qual han demostrat en les últimes setmanes la seua simpatia per moviments independentistes i que fan de l'adoctrinament una constant del dia a dia en les aules no pot seguir un dia més al capdavant de la cartera d'educació".

"Puig ha de fer alguna cosa i deixar de mirar cap a un altre costat. El sentit comú, l'equilibri i sobretot la legalitat i defensa dels interessos de tots els valencians, pensen com pensen, ha de ser el que prevaler en un dirigent i precisament de tot açò manca Compromís", ha conclòs.

"Profund desconeixement"

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha acusat este divendres el PP de "profund desconeixement" dels quals passa en les aules i de demanar la seua dimissió des del "primer minut" del seu nomenament.

Per al conseller, "no és una novetat que el PP demane que no continue en la Conselleria. De fet, ho demana des del minut dos de ser nomenat, sense esperar a fer cap tipus de política", ha assegurat.

Per açò, considera que esta nova sol·licitud no té a veure amb les polítiques que duu a terme "sinó pel simple fet de demanar dimissions com sempre des del primer minut". En la seua opinió, "les pròpies acusacions d'adoctrinament a una Conselleria en la qual la immensa majoria dels seus càrrecs som mestres i sabem el que implica educar persones crítiques i sense dogmatismes, es desacrediten per si mateixes".

És més, ha agregat, "tots els currículums dels centres educatius emanen d'una llei estatal, tots continuen sent els mateixos que hi havia quan governava el PP i segueixen les mateixes normatives. La inspecció segueix fent la mateixa tasca", ha asseverat.

Consulta aquí más noticias de València.